2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Cáfolja a túlköltekezést, szerinte még spórolt is az állam

2017. április 22., szombat 10:51, frissítve: szombat 12:57

Újabb 250 millióért vásárolt a kormány a kedvenc mecénásától.

Ezúttal a fővárosi Ybl Villában található műtárgyakért fizetett ennyit a Miniszterelnökség. Kovács Gábortól tavaly vette meg a kormány a villát 1,4 milliárd forintért. A KOGART galéria alapítója több festményt is eladott az utóbbi időszakban a Miniszterelnökségnek.

Szerinte a Lázár János-vezette hivatal által vásárolt két Ligeti Antal-, egy K. Spányi Béla- és két Bogdán Jakab-festmény, amelyekért összesen 360 millió forintot fizettek, nem lettek túlárazva, sőt! A nemzetközi kereskedéseket is figyelembe véve jutányos áron kerültek az állam tulajdonába. A műalkotások a Miniszterelnökség leendő budavári épületébe kerülnek majd.

„Az én környezetemből öt műalkotást vásároltak, műalkotást onnan lehet vásárolni, ahol van. A Miniszterelnöki Hivatal szándéka az volt, hogy az új helyükön legyen egy a régi magyar festő műtárgyából, ez pedig Bogdán Jakab, akinek 89 műalkotása van Magyarországon, négy a Szépművészeti Múzeumban, négy pedig az én gyűjteményben, ebből vásárolt meg a magyar állam kettőt. Ha elmennek Londonba, és megnézik, hogy Bogdán Jakabot mennyiért lehet venni, akkor azt tudom mondani, hogy a magyar állam olcsóbban vette meg az őt képet tőlem, mintha a két Bogdán Jakabot Londonban vette volna meg” – fejtette ki Kovács Gábor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!