2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Buzdítják az önkormányzatokat, hagyják ott Gémesi tömörülését

2017. május 29., hétfő 08:36, frissítve: hétfő 12:02

A fideszes vezetésű önkormányzatoknak formanyomtatványt és jogi útmutatót is csatoltak, hogy kiválhassanak a Magyar Önkormányzatok Szövetségéből.

Levélben javasolták a fideszes vezetésű önkormányzatoknak, hogy lépjenek ki a Gémesi György vezette Magyar Önkormányzatok Szövetségéből – értesült a Magyar Nemzet. A levélhez a kiváláshoz szükséges formanyomtatványt és egy jogi útmutatót is csatoltak. Az indoklás szerint az önkormányzati szövetség nem tud pártsemleges maradni, miután annak első embere egy új ellenzéki párt elnökeként lépett színre.

Gémesi álságosnak és egyértelmű politikai támadásnak minősítette a Fidesz levelét. „A politikai támadás nyilván annak fényében született, hogy aki ellentmond bármelyik szektorban, az nemkívánatos személy, és próbáljuk meg az elnök alól kihúzni a szövetséget. Nem fog ez ilyen könnyen menni, tekintettel arra, hogy a szövetség tagjai nagyrészt nem fideszesek. Közel ötszáz tagja van a szövetségnek, ha ebből 15-20-25 kilép, nem fogja megroggyantani a szövetség eddigi tevékenységét” – emelte ki a szervezet elnöke, aki márciusban jelentette be, hogy több hónapos előkészítés után pártot alapít Új Kezdet néven.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!