2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Buszokkal helyettesítenék a pécsi IC-t

2017. június 25., vasárnap 10:37, frissítve: vasárnap 11:57

Buszokat indítana vonatok helyett egy civil szervezet Budapest és Pécs között a vonal felújítása idejére. Az intercity majdnem három óra alatt teszi meg a távolságot, de a menetidőt másfél órával növelte a hidak javítása és a váltócserék miatt nyár végéig elrendelt vágányzár.

A MÁV a Pécs–Budapest-vasútvonal egy részén hidak javítása és váltócserék miatt vágányzárat rendelt el augusztus végéig. Az érintett szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek. Az intercityk az eddigi két óra ötven perces menetidő helyett négy óra tíz perc alatt teszik meg az utat. Az egyik általunk megkérdezett utas azt mondta, több mint öt órát tartott az út, mert a buszos átszállásnál akkora volt a káosz, hogy elveszették a kalauzt, akiért végül vissza kellett menni.

A Pécs és Térsége Közösségi Közlekedésért Egyesület alelnöke szerint a vágányzárról csak nehezen tudnak információt szerezni az utasok, ráadásul a menetrend is megváltozott miatta. Roflics Gergő azt mondja egyszerűbb lett volna egy Pécs–Budapest-vonatpótló buszjáratot indítani.

„Elfogadható lett volna, ha külön a pécsiek, akik egyébként az utasszám nagy részét kiteszik, egy külön buszt kaptak volna, amely Pécsig közvetlenül jött volna akár az Etele térről, a Kelenföldi pályaudvarról az autópályán. Értékelhető menetidőt tudtak volna produkálni, és megfelelően tudták volna az intercity amúgy emelt szintű színvonalát pótolni. Szerintem erre lett volna szükség” – nyilatkozta az egyesület alelnöke.

A MÁV megkeresésünkre azt írta: a felújításra azért van szükség, hogy az eddigi 94 százalékos menetrendi pontosságot tovább tudják javítani

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!