2024. 10. 07. Hétfő Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Bűnjelként kezelték a Kubatovnak küldött levelet

2016. július 29., péntek 13:05, frissítve: szombat 08:00

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség Rogán Antal négymillió forintos állítólagos kenőpénze miatt. A vádhatóság bekérte azt az interjút is a Jobbikhoz közeli N1TV-től, amely alapján a politikust feljelentették. Ezen a diszkópápa egy volt beosztottja beszélt arról, hogy a volt belvárosi polgármestert megvesztegették. A főügyészség bűnjelként kezelte az ügyészség Vizoviczki László, a fideszes Kubatov Gábornak címzett levelét. A vádhatóság cáfolja, hogy nem postázták el a levelet a bíróságnak.

Vizoviczki László lakásán 2013 februárjában összesen 56 tételt foglaltak le a házkutatás során, köztük egy levelet, amelyben a vállalkozó azt kéri a Fidesz pártigazgatójától, intézze el, hogy szabadlábon védekezhessen. Erről a 42. tételben írnak. A házkutatásról szóló jegyzéket a Jobbikhoz közelálló N1TV hozta nyilvánosságra. Az Alfahír szerint viszont ezt a levelet az ügyészség nem csatolta a bíróságra beküldött anyagok közé.

Nagy Andrea ügyészségi szóvivő szerint a levelet a vádhatóság nem a nyomozati iratok közé tette a levelet, hanem az összes többi bűnjellel együtt a vádemeléskor megküldte a Fővárosi Törvényszéknek. „Hogy a V. László és társai ellen folyó ügyben az ominózus levéltöredék át sem került a bíróságra, az ügyészség nem küldte meg a többi irattal együtt, az határozottan cáfolható állítás. Nem a nyomozati iratok között, hanem végig bűnjelként kezelte az ügyészség a levelet, és az összes többi bűnjellel együtt a vádemeléskor megküldte a Fővárosi Törvényszéknek. Szó sincs arról, hogy az ügyészség ne nyújtotta volna át a bíróságra” – fogalmazott.


A levél létezését Kubatov Gábor is elismerte. Közleményében azt írta, hogy a levelet 24 órán belül átadta a bűnüldözési szerveknek a nyomozás elősegítésének az érdekében. Később pedig azt is elismerte, hogy találkozott Vizoviczkivel.

– Ismerték-e egymást Vizoviczki Lászlóval?
– Persze.
– És találkoztak-e?
– Persze.
– Személyesen?
– Persze.
– Köszönöm szépen.
– Kérem... Bocsánat, politikus vagyok, az a dolgom, hogy találkozzak emberekkel, vele is találkoztam.

A Jobbik bandaháborúhoz hasonlítja az utóbbi időkben nyilvánosságra került, fideszes politikusok és az alvilág szereplői között feltételezett kapcsolatot. A Jobbik frakcióvezető-helyettese a Hír TV Magyarország élőben című műsorában úgy fogalmazott: a Fidesznek lenne a leginkább az érdeke, hogy nyilvánosságra hozza azt a teljes levelet, amelyet Vizoviczki László írt Kubatov Gábornak, a kormánypárt jelenlegi alelnökének.

„A Fidesznek a kommunikációjában is érzékelhető egy kis ellentmondás. Azt hiszem, nekik kell magukat tisztázni, és az emberek, látva azt, hogy a kétharmaduk korruptnak tartja a Fideszt, láthatjuk, hogy kinek hisznek. Remélem, hogy ez a 2018-as választási eredményekben is meg fog mutatkozni” – fogalmazott Staudt Gábor.

Közben az ügyészség, feljelentéskiegészítésként, bekérte a Jobbikhoz közel álló N1TV-től a Vizovicki László bizalmasával készített interjú vágatlan felvételét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!