2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Büdös hús: érik a Tesco elleni feljelentés + Videó

Feljelentést tesz a jövő héten a tescós dolgozók panaszai alapján a Magyar Érdekek Országos Szövetsége. Kedden vallottak a Panaszkönyv című műsorban az áruházlánc munkatársai arról, hogy hogyan értékesítik több áruházban a lejárt szavatosságú és megromlott húsokat. A Hír TV riportja után a hatóságok már a hétvégén elkezdték az üzletek ellenőrzését.

Akciós húskínálat az egyik Tesco áruházban: több termék szavatossága a címke szerint vasárnap járt le, a csomagolás több helyen sérült, a hús pedig kilóg a tálcáról. A Hír Televízió stábja talált olyan terméket is, amely a fólia alatt elszíneződött.

A Hír TV Panaszkönyv című műsorának nyilatkozó dolgozók szerint az ilyen termékeket több áruházban először a húspultba, a többi áru közé borítják, de az is előfordult, hogy a megbüdösödött húst vegyszeres vízzel mosták át. Ha pedig így sem tudták eladni, a melegkonyhán használták fel.
– Nem olyan régen volt, hogy a lejárt szavatosságú combot átvitték a melegkonyhára, és abból csináltak hamburgert, melegszendvicset, pizzát, amit el kell képzelni – árulta el az egyik dolgozó.

A Pest Megyei Kormányhivatal már többször megbüntette a céget, legutóbb is a húsok szabálytalan címkézése miatt.
– Úgy az élelmiszer-biztonsági szakembereink, mint a fogyasztóvédők együtt tárják fel ezeket a hiányosságokat, illetőleg a bírságok is sokkal súlyosabbak – közölte a hivatal elnöke. „Nemrég adott arról hírt a Hír Televízió, miszerint egy 33 millió forintos bírságot a bíróság is jogerősen megítélt, amit mi szabtunk ki, úgyhogy ebbe az irányba megyünk el” – tette hozzá Tarnai Richárd.


A dolgozók beszámolói alapján az egyik érdekvédelmi szervezet feljelentést tesz.
– Tudomásunk van a panaszról, az ügyintézést elkezdtük, és a jövő hét folyamán a hatóságnál meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket – közölte a Magyar Érdekvédők Országos Szövetségének elnöke. A Hír Televízió azon kérdésre, hogy lesznek-e olyan dolgozók, akik vállalják ezt a panasztételt névvel, Bokor Gabriella igennel válaszolt. Mint fogalmazott: „a hatóságnál van olyan lehetőség, hogy az anyagot, amikor beadják mint panaszt, ezeket titkosan kezeljék”.

Az élelmiszer-felügyeletért felelős Vidékfejlesztési Minisztérium már pénteken elindította a vizsgálatát.
– Meg fogjuk vizsgálni az említett áruházakat (…), hogy mennyire veszélyeztették az élelmiszer-biztonságot – mondta a VM élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára. Bognár Lajos hozzátette: már elkezdődtek a vizsgálatok bizonyos áruházakban, és folyamatosan lesznek, amíg nem tudjuk kizárni vagy megerősíteni az elhangzottakat.

Az áruház szóvivőjét a Hír Televízió próbálta elérni, de nem sikerült. A Tesco egyébként szeptember elején húsgarancia-programot indított: a friss húsra 24 órás garanciát vállalnak. Azoknak a vásárlóknak, akik nincsenek megelégedve a minőséggel, a termék árának dupláját fizetik vissza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!