2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

„Budapesten nincs helye felhőkarcolóknak”

2016. október 19., szerda 14:57, frissítve: szerda 15:37

Ellenzi a Kopaszi-gát beépítését a Jobbik. A párt fővárosi képviselője felháborítónak tartja azt, hogy a területen egy 120 méteres felhőkarcoló kaphat helyet.

A Kopaszi-gátat az év elején állami hitelből vette meg a Market Asset Management Kft., a cégnek a miniszterelnök jó barátja, Garancsi István a tulajdonosa. A fejlesztés egyébként rohamtempóban vált kiemelt beruházássá. A magasház a Dombóvári úton, az Infoparktól átvezető gyalogos alagút kijáratánál épülne, és fő funkciója iroda lenne.

„Úgy gondoljuk, hogy amennyiben Budapest munkabérekben és életszínvonalban nem Manhattan, akkor építészetében se legyen az, Budapesten nincs helye felhőkarcolóknak, Budapesten, sőt továbbmegyek, Magyarországon is, ahelyett a gyakorlat helyett a kormánynak mást kellene választani, mint amikor bizonyos üzleti köröket, gazdasági érdekcsoportokat részesít előnyben. Sokkal inkább a bérből és fizetésből élő emberekkel kellene hogy foglalkozzon a kormány, hiszen ez a feladata” – nyilatkozta Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!