2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Budapest lesz 2019-ben Európa Sportfővárosa

Kezdetét vette a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 egész éves rendezvénysorozat. A városligeti műjégpályán megtartott nyitóeseményre több ezren látogattak ki, ahová többek között korcsolyázással, gyermek jégkorongtornával és curlingbemutatóval is várták a sportolni vágyókat.

  • Budapest lesz 2019-ben Európa Sportfővárosa

Több ezren húztak korcsolyát a városligeti műjégpályán a Budapest Európa Soprtfővárosa 2019 nyitóeseményén. A mozgás örömét, közösségi élményt, fair-playt és egészséges életmódot népszerűsítő programban 365 sportesemény lesz az év során.

Azzal kell ébredni és azzal kell lefeküdni, hogy sportolunk valamit– mondta Kamuti Jenő, a nemzet sportolója, aki szerint egy jövőbeni olimpiai megrendezését is szolgálhatja az elnyert cím.

Továbbra is fenntartom, hogy ezt a célt magunk elé kell tűzni és küzdeni, de ez az alapja, amit szeretnénk megteremteni és az emberek szívébe, lelkébe, fejébe eljuttatni a sportnak a szeretetét, hogy mit tud adni a sport, mitől boldog az ember, ha sportol– tette hozzá a Budapesti Sportszövetségek Uniójának elnökeként.

Több mint négyezer gyereket tanítanak meg korcsolyázni idén - a műjégpálya ezzel járul hozzá a sportolás népszerűsítéséhez. Itt egyébként is hét ezren sportolnak naponta.

Mi itt most rekordokat döntögetünk, úgyhogy azt reméljük, hogy ezt a megtelt táblát, amit a napokban legyártottunk, már lehet, hogy be kell vetnünk valamelyik nap, hiszen látogatócsúcsok voltak az elmúlt napokban. A műjégpálya történetében még soha annyian nem látogatták a városligeti műjégpályát, mint a napokban. Ezt szeretnénk megőrizni– mondta a Budapesti Sportszolgáltató Központ ügyvezetője, Molnár Zoltán. 

Újév első napján a korcsolyázás mellett jogkorong-torna is várta az érdeklődőket. Szuper Levente válogatott jégkorongozó is jégre lépett, szerinte hatalmas elismerés, hogy Budapest lehet Európa sportfővárosa 2019-ben.

Egy óriási dolog ez, főleg ugye a fiatal nemzedéknek, akik ugye emiatt a rendezvény miatt is azért rengeteg élményben fognak részesülni, de minden nap kell valamit majd csinálni és hát méltó indítása az egésznek, hogy itt ebben a csodálatos környezetben tudjuk gyakorlatilag elindítani ezt az éves programot– véli Szuper Levente, a  Vasas Jégkorong Szakosztály vezetője. 

Rarkóczi Omár a családjával érkezett a műjégpályára. Sportolok aktívan igen, kosárlabdázom, a gyerekek pedig most korcsolyáznak, meg hokiznak, kosaraznak. Sokat sportolunk igen– mondta. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a curlinget, a gyerekeket pedig ügyességi játékok várták.

Az volt a feladat, hogy volt egy teli sisak, meg egy üres sisak és abba kellett átönteni a többi golyót. Sikerült? Igen. A végén egy nagy eséssel– mutatta Czifra Fruzsina. A Budapest Európa Sportfővárosa 2019 nyitórendezvényén több ezren vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!