2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Budapest elsüllyedt

2017. május 23., kedd 18:42, frissítve: kedd 20:10

Hatalmas eső esett kedden délután a fővárosban, több BKK-járat nem közlekedik, a II. kerületi Bem József tér konkrétan víz alatt van a Fő utcával egyetemben.

A kedden Budapestre is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okoz gondokat – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

 

Az interneten elérhető fényképek és beszámolók szerint a II. és a III. kerületben is több utcát és utat elöntött a víz.

A közlemény szerint elsősorban a XIII. és a XIV. kerületben volt dolga a szakembereknek, eddig több mint száz bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez.

Jellemzően épületekbe befolyt víz szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztják a fővárosi tűzoltókat – tették hozzá.

A VI. kerületben, a Podmaniczky és a Dózsa György út kereszteződésénél, a Vágány utcai vasúti felüljárónál nyolc személyautó és egy trolibusz akadt el az összegyűlt csapadékvíz miatt.

A Waze online közösségi navigációs rendszer térképe szerint Budapest összes fő közlekedési útvonalán jelentős torlódások alakultak ki; számos mellékút is járhatatlan.

Az interneten elérhető fényképek és beszámolók szerint a II. kerületi Lövőház, illetve a Zöldlomb utcát is elöntötte a víz.

A III. kerületben víz alatt áll a Lajos utca, illetve a Bécsi út egy része, és beömlött az eső a Westend bevásárlóközpontba.

Közösségi közlekedés volt, nincs

Több BKK-járat sem közlekedik Budapesten a heves esőzés miatt, Óbudán a Béke téren térdig áll a víz.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint nem jár az 1-es villamos Zugló vasútállomás és a Vágány utca között, a 4-es és 6-os villamos a Széll Kálmán tér és a Jászai tér között, a 17-es villamos a Széll Kálmán tértől egészen a Bécsi úti végállomásig, a 19-es és 41-es villamos a Bécsi út és a Batthyány tér között, a 28A és a 37-es villamos a Kada utca és a Sörgyár között, az 56A és a 61-es Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között.

Videó forrása: Facebook/Sinka Károly

A szentendrei, 5-ös HÉV nem jár a Batthyány tér és a Szentlélek tér között, a 70-es troli terelt útvonalon szállítja az utasokat, a Libegő sem jár.

A BKK tájékoztatása szerint a felszíni járatok közlekedésében jelentős fennakadásra kell számítani, elsősorban a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy környékén, a Dózsa György úton a Vágány utcánál az aluljárót elöntötte a víz.

A Facebookon lévő fotók szerint Óbudán, a Béke téren térdig ér a víz.

Korábban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmában is kisebb fennakadás volt, de a repülőgépek indítása és fogadása már zavartalan.

Pest megyében sem jobb a helyzet

Víz- és iszapátfolyás miatt lezárták kedden a 31-es főutat a Pest megyei Sülysáp külterületén – közölte a rendőrség a saját honlapján.

A Police.hu-n megjelent közlemény szerint a rendőrök a forgalmat Péteri és Gomba irányába terelik.

A közleményben azt kérték, hogy lehetőség szerint az autósok keressenek másik útvonalat.

Elárasztott egy óvodát a lezúduló esővíz kedd délután a Pest megyei Péterin – közölte Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

A szóvivő szerint az eső először a Petőfi Sándor utcában lévő óvoda udvarát áztatta el, majd a víz befolyt az épületbe.

A gyermekekért érkező szülők nem tudtak bejutni az épületbe, ezért hívták a tűzoltókat.

Jelenleg a szakemberek az ablakon keresztül mentik az óvodában rekedt gyermekeket, a szivattyúzást csak ezt követően tudják megkezdeni, addig homokzsákokkal vették körbe az épületet – fűzte hozzá.

Elmondta azt is, Péterin több házat és utcát is elárasztott a víz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!