2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Budaházy megint börtönbe került

2016. október 27., csütörtök 20:04, frissítve: csütörtök 22:34

Újra börtönbe került Budaházy György. A szélsőjobboldalon nemzeti hősként tisztelt férfit és társait terrorizmussal vádolják – többségüket első fokon bűnösnek is találta a bíróság augusztusban.

A másodfokú bíróság Budaházyhoz hasonlóan mindazokat letartóztatta, akik első fokon házi őrizetbe kerültek, a lakhelyelhagyási tilalmakat pedig házi őrizetre súlyosították. A vád szerint Budaházy György volt a katonai vezetője annak, a Gyurcsány-kormány idején alapított csoportnak, amely merényleteket is tervezett balliberális politikusok ellen 2010 előtt.

A hírre Budaházyék hívei spontán tüntetést hirdettek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet belvárosi objektuma elé. A helyszínen megjelent Budaházy György testvére is. Budaházy Edda azt mondta: megtámadják a másodfokú bíróság döntését.

„Jogi lépéseket mindenképpen tervezünk, tüntetéseket fogunk szervezni, kegyelmi kérvényt nyújtunk be, és kérjük a pártokat, hogy az amnesztiát végre vegyék komolyan. Így 10 évvel a 2006-os események után még mindig folynak eljárások, holott '56-ban már jóval korábban, hét év után amnesztiát adtak, sőt '48-ban a császár is hamarabb hazahívta az emigránsokat. Szégyen, gyalázat, hogy Magyarországon tíz év után a hazafiakat üldözik” – fogalmazott Budaházy Edda.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!