Brutálisan megkínozták a kutyát + Videó

WA, 2012. június 8., péntek 18:10, frissítve: péntek 18:24
Brutális módon megkínoztak egy kutyát Szekszárdon. Az állat fejére gumi óvszert húztak, amit az állat kirágott, így nem fulladt meg. A gumi azonban a nyakára szorult és másfél centi mélyen a húsába vágott. A foxit az utolsó pillanatban operálták meg. A menhely gondozói a történtek miatt Mázlinak nevezték el a kiskutyát.
A Vidékfejlesztési Minisztérium még május elején közölte, hogy megemelné az állatvédelmi bírság összegét és szigorítana egyes állattartási szabályokon. Az európai gyakorlathoz igazítanák az állatvédelmi bírság összegét, amely mára elveszítette visszatartó erejét.

A foxterriert egy járókelő találta Szekszárd egyik külvárosi utcájában. A menhely gondozói csak a mély vágást látták az állat nyakán, azt, hogy a sérülést mi okozta, nem lehetett megállapítani.

Az orvos azonnal megműtötte az állatot. Majd kiderült, hogy egy óvszert húztak a fejére, a kutya a gumit át tudta rágni, ezért nem fulladt meg, de a nyakán körülbelül egy hétig viselte a szexuális segédeszközt. Az orvos szerint a beavatkozás az utolsó pillanatban történt, az operáció nélkül kutya még egy napot élt volna.

Az állatkínzást igen, az arról készült fotók, videók megjelenítését nem szankcionálja a magyar büntető törvénykönyv. Fiatalok ezrei – remélhetőleg nem tíz- vagy százezrei – „élvezhetik” végig az állatok, illetve embertársaik utolsó pillanatait az interneten keresztül. A büntetési tétel tekintetében hasonló a helyzet a zoofíliával is, így nem is tűnik meglepőnek, hogy nemzetközi szinten hazánk állatpornós nagyhatalomnak számít. Olvassa el itt az MNO cikkét.

„Ilyen brutális és eszement cselekedetet csak olyan ember tud elkövetni, akinek komoly problémái lehetnek. Sajnos nincsenek szemtanúk, ennek ellenére természetesen feljelentést fogunk tenni, ez bűncselekmény, mert a kutya elpusztult volna, illetve maradandó egészségkárosodást szenvedett” – mondta el Fiáth Szilvia, a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke.

Tolna megyében 2011-ben 54 rendőrségi nyomozás indult állatkínzás miatt, idén eddig 41. A törvény szerint 2004 óta bűncselekmény az állatok kínzása, melyért maximum 3 év börtönbüntetés szabható ki. Eddig jogerősen mindössze hárman kaptak letöltendő szabadságvesztést.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés