2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Brutális rablás elkövetőit ítélték el

2017. január 18., szerda 21:26, frissítve: csütörtök 07:30

Különösen brutális módon végrehajtott rablás tetteseit ítélte el a Pécsi Ítélőtábla. A két vádlott jogerősen 9, illetve 8 év fegyházbüntetést kapott. A nyomozás során kiderült, hogy több elkövető volt, de a rendőrség nem találta meg őket.

A két vádlott és az eljárás során ismeretlenül maradt társaik 2008 végén rabolták ki a vecsési családot. Úgy tudták, sok pénzt és értéket tartanak otthon. Hajnalban viperákkal és lőfegyverekkel maszkban törtek be a házba. A családfőt nagy erővel fejbe verték, a család többi tagját megkötözték, és pénzt követeltek tőlük. Csaknem egymillió forint értékű ékszert és készpénzt zsákmányoltak. Az első fokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék az elsőrendűt 9, a másodrendűt 8 év fegyházbüntetésre ítélte. A másodfokú tárgyaláson csak a másodrendű jelent meg, ő tagadta a bűncselekmény elkövetését.

„A bűncselekményt nem követtem el. A többit elmondtam, mindenhol hangsúlyoztam. Ahogy a sértettek beszéltek. Első elkövető, második elkövető, harmadik elkövető, negyedik elkövető. Sehova nem tudtak berakni, azért, mert nem követtem el a bűncselekményt” – mondta a másodrendű vádlott, K. László.

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A bíró az indoklásban azt mondta: a brutális elkövetéssel arányban áll a kiszabott szabadságvesztés mértéke.

„Egy különösen kegyetlen módon, a sértettek bántalmazásával megvalósított, egy kegyetlen rablásos cselekmény volt, ami nyilvánvalóan a sértettekben egy életükre nyomot hagyott. Egy olyan durva elkövetési mód, olyan elkövetési magatartást tanúsítottak a vádlottak, ami az ilyen vagy ehhez hasonló cselekmények elkövetésénél is elég ritka” – mondta a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója, Makai Lajos.

A nyomozás során a rendőrség nem tudta kideríteni, a vádlottakon kívül kik voltak a további elkövetők, ők megúszták a felelősségre vonást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!