2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Brutális áron csináltatott portált az agrárkamara

2016. január 28., csütörtök 20:14, frissítve: csütörtök 20:14

Csaknem félmilliárd forintot költött új internetes portálja fejlesztésére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A fideszes Győrffy Balázs által vezetett szervezet állítja: közbeszerzési eljárás keretében a legalacsonyabb árat ajánló cég végezte el a munkát. A Hír TV által megkérdezett szakértő azonban sokallja az összeget.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal új honlapján csaknem 180 ezer érintett gazdálkodó tudja nyomon követni az európai uniós és magyar támogatásokat. 50 millió forintba került. „Ez egy olyan munka volt, amiért ez az összeg reálisnak gondolható” – mondta el a hivatal elnöke, Gyuricza Csaba.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapját szintén a közelmúltban modernizálták. A számla azonban az előző csaknem tízszeresére rúg, több mint 471 millió forintba került.

Az agrárkamara nem nyilatkozik arról, hogy mire költötték a pénzt, amelynek egy része uniós támogatás volt. Szerintük a munkát a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott legalacsonyabb árat ajánló cég végezte el. A Hír TV által megkérdezett szakértő viszont azt mondja: maga a honlap maximum 20-30 millió forintba kerülhetett.

„Általában ilyen nagyon-nagyon drága oldalakat nagyon komoly adatbázissal szokták létrehozni vagy olyan háttéranyaggal ami nagyon nagy biztonságot igényel. Mivel a biztonság nagyon sokba kerül általában így az kerülhet sok pénzbe is, és mivel itt egy kormányzati portálról van szó, ott meg a biztonság az első számú szempont, de hogyha a másik oldalról nézzük, már nem indokolt ez az ár, mert maga a weboldal a funkcióját tekintve és a kinézetét és magát a felhasználóbarát részét nézve még hagy maga után kívánnivalót” – mondta el Szinte Lóránd.

Az online marketing szakértő hozzátette: jelentős összeg mehetett el a szoftverek és a tárhelyek megvásárlására, szerinte azonban ezt olcsóbban is ki lehetett volna hozni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!