2024. 09. 07. Szombat Regina napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Brutális apa: a rázásba halt bele a csecsemő

2016. március 10., csütörtök 20:17, frissítve: csütörtök 20:17

A durva rázásba halt bele egy hét hónapos csecsemő az igazságügyi szakértő szerint. Az anya kiskorú veszélyeztetése és segítségnyújtás elmulasztása miatt, a nő volt élettársa pedig emberölés vádjával áll a Veszprémi Törvényszék előtt.

Az elsőrendű vádlott egy devecseri férfi, a másodrendű pedig a volt élettársa. A Veszprémi Törvényszék szembesítette őket:

– Ütöttél-vágtál minket, ahogy a Renátót, főleg a Renátót, ha nem masszírozta erősebben a válladat, már akkor odacsaptál neki, büntetésbe raktad, felemelt kézzel térdepeltetted.
– Ez igaz, hogy a sarokba. De te is ugyanúgy, nem?
– Ott voltam, de mertem szólni? Hányszor emeltél rám kezet?

A férfi a vád szerint a legkisebb gyermeket rendszeresen bántalmazta, megégette a hét hónapos kisfiú arcát, eltörte a karját és a bordáit is. Az utolsó alkalommal úgy megrázta, hogy a kicsi agya bevérzett, és beállt nála a klinikai halál. Két hónap múlva hunyt el a kórházban. Az orvosszakértők szerint a sérülések alátámasztják az emberölés vádját.

„A gyermek hasonló korú csecsemőnek a nyakizomzatának még nincs olyan tónusa, amely bizonyos nemkívánatos mozgásokat kiküszöbölni képes, ennek következtében a sajátságos anatómiai viszonyok miatt agyi keringészavar jelentkezik” – hangzott el a tárgyaláson.

Amikor a kisfiú kórházba került, két testvérét nevelőszülőknek adták. Nekik sokat meséltek az átélt brutalitásról. „Kellett nekik szedni bodzát, vasat, beküldte a csalánosba, akkor nem húzta a kordát, akkor hátba rúgta, a kisfiú mesélte, meg ököllel arcon csapta. Ezt mesélte nekem” – mondta el a nevelőanya.

Az anya nem verte gyermekeit, de nem is védte meg őket az élettárstól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!