2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Bróker Marcsi: „nem vagyok rossz ember”

Hír TV

2017. november 6., hétfő 18:21, frissítve: hétfő 19:44

Tavaly decemberig a Karib-tenger partján, a közép-amerikai Belize-ben bujkált, ma állt először bíróság elé a Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándorné. A Kun-Mediátor-per a Szolnoki Törvényszéken kezdődött meg. A vád szerint Karcag környékén – egy piramisjátékra hasonlító módszerrel – összesen 12 milliárd forintot csalt ki emberektől. A vádlott vallomást nem tett, ugyanakkor korábbi vallomásában azt mondta, hogy a vádirat torz képet mutat, mert nem vezérelte tisztességtelen haszonszerzés. A tárgyalás csütörtökön folytatódik hozzátartozók meghallgatásával.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kísérték le a repülőről Bróker Marcsit még tavaly decemberben. Az éveken át tartott csalássorozattal gyanúsított irodavezetőre a karib-tengeri szigetvilághoz tartozó Belize egyik üdülőhelyen találtak rá. Azóta előzetes letartóztatásban van.

Hiába kérdeztük a bíróságon a hiányzó pénzről, nem válaszolt, csak mosolygott.

Az ügyész két órán át sorolta a sértetteket és a kárösszegeket. A gyanú szerint 767 ügyfelet károsított meg. Többségében néhány milliós tételről van szó, de előfordult olyan ügyfél is, aki több mint egymilliárd forintot bízott a karcagi Kun-Mediátor Utazási Iroda vezetőjére egy jó befektetés reményében. Az utazásszervezés mellett ugyanis 1-2 százalékos hozamot ígérő befektetéseket ígért és pénzváltással is foglalkozott.

A károsultak között van Varga Lászlóné is, azt mondja, a nőnek jó híre volt és bíztak benne.

– Hallomásból mentem Sándornéhoz, és mi is raktunk be pénzt, és így kerültünk mi is a károsultak közé.
– Mennyi pénzt tettek be, és mi lett a pénzzel?
– Hát, hogy hova tette, merre tette. Egymillió valamennyit kaptunk a 16-17 milliótól vissza.

376 rendbeli, nagyobb kárt okozó üzletszerű csalás bűntettével vádolják a hírhedt brókert, illetve jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel, sikkasztással és számvitel rendjének megsértésével is.

D. Sándorné nem tett új vallomást, korábbi állítása szerint pedig betartotta a számviteli szabályokat, tagadta a sikkasztást, a szakértői véleményeket pedig kritizálta. Az első tárgyalási napon annyit mondott: nem olyan rossz ember, mint amilyennek beállítják, és igyekezett megfelelni az ügyfelei elvárásainak.

„Ez a vádirat egyáltalán nem az én tevékenységemről szól, ez teljesen torz képet mutat rólam és a tevékenységemről, nem azt a cselekményt, nem abban a formában és értékben, és egyáltalán semmilyen károkozási szándék vagy vágy nem vezérelt. Végeztem a napi tevékenységemet, próbáltam minél több és nyereségesebb tranzakciót végrehajtani, hogy teljesítsem a cég által vállalt kötelezettségeket” – mondta.

A nő rokonai éltek a mentesség jogával és nem tettek vallomást. Az ügy tárgyalása csütörtökön, további tanúk meghallgatásával folytatódik a Szolnoki Törvényszéken.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!