2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Híradó 12:00

Botrányt kavart Zagyva, a Jobbik nem törődik vele

2017. június 10., szombat 17:22, frissítve: szombat 18:27

Nekiestek Zagyva György Gyulának a kormánypártok. A volt jobbikos képviselő kijelentéseivel korábbi pártja nem foglalkozik.

A Pesti Srácok hozta le, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke és Varga-Bíró Tamás énekes összekülönbözött azon, hogy a volt jobbikos képviselő támogatja Gulyás Márton igazságosabb választási rendszerért indított mozgalmát.

Zagyva úgy felhúzta magát a jobboldali zenész kritikáin, hogy zsidózva megfenyegette telefonon. A radikális politikus a kormányközeli blognak részben beismerte a vádat.

A KDNP-s Hollik István az ügyben vizsgálatot követelt, Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan pedig közölte: a miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a törvény teljes szigorával lépjen fel Zagyva ügyében.

„Úgy gondoljuk, hogy az, ami történt, amit Zagyva György Gyula művelt, nem maradhat következmények nélkül. Arra kérjük a rendőrséget, hogy a leghatározottabban járjon el az ügyben, és vizsgálja ki részleteiben a történteket” – fogalmazott Hollik.

Zagyva György Gyula szerint Varga-Bíró Tamás hazudik, ezért a beszélgetés hangfelvételének nyilvánosságra hozatalát követeli a Pesti Srácoktól. Nyílt levelében a volt parlamenti képviselő azt elismerte, hogy indulatos szavakat használt, amelyekért vállalja a felelősséget, de szerinte szó sem volt antiszemita kijelentésekről, és a zenész családját sem fenyegette meg.

A Jobbik magánvitának tartja a pártból négy éve botrányai miatt kilépett Zagyva György Gyula megnyilvánulását.

„A Jobbiknak ezzel, úgy gondolom, nincs dolga, nem a politikusunk tette. Azt, hogy volt politikusunk, természetesen nem tagadtuk le eddig sem, ezután sem fogjuk. A stílussal nyilvánvalóan nem értünk egyet, de állásfoglalást ez ügyben nem teszünk. Szerintem hogyha törvénytelenség történt bármilyen szinten, akkor arra megvannak azok a hatósági és jogi formák, amelyeken a vélt vagy valós sértett ezt megteheti” – szögezte le Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!