2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Botrány Felcsúton: tüntetők feküdtek a kisvasút elé

,

2016. május 1., vasárnap 12:45, frissítve: hétfő 15:19

Aktivisták feküdtek a vonatsínekre a felcsúti állomásnál, a 600 millió forintos beruházást szombaton adta át a miniszterelnök.

Botrányosan indult a felcsúti kisvasút első menetrend szerinti járata. A Hír Televízió helyszíni tudósítója elmondta, a Demokratikus Koalíció aktivistái a sínekre fekve tiltakoztak a beruházás ellen. Szerintük ugyanis értelmetlen a kisvasút üzemeltetése, és ennek a pénznek lett volna jobb helye is.

„A közpénzt költjük, elég volt a stadionokból, a kisvasutakból. Ezt a kisvasutat meg akarják hosszabbítani Etyekig, vagyis Bicskéig – nem szeretnénk, ha ez megvalósulna. Az egészségügy romokban, az oktatás romokban. Vegye észre a miniszterelnök, hogy elég” – mondta Földi Judit, a székesfehérvári DK elnöke.

A tiltakozókat Bicskéről kiérkező rendőrök próbálták rávenni arra, hogy hagyják el a területet. Mivel nem hallgattak rájuk, így „lerángatták” őket a sínekről. A vonat félórás késéssel indult el az állomásról.

A felcsúti kisvasutat a meghirdetettnél egy nappal korábban adták át, a sajtó egy részének meghívásával. A 600 milliós uniós támogatással kiépülő nyomvonal a felcsúti Pancho Arénát és az Alcsúti Arborétumot köti össze. Az átadón részt vett a miniszterelnök is, Orbán Viktor cinikusnak nevezte azokat, akik kritizálják a beruházást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!