2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Botrány a magyar autó-motor sportban: 15 évet is kaphatnak

2016. november 18., péntek 13:32, frissítve: péntek 14:24

Akár tizenöt évet is kaphat az a hét, a magyar autó- és motorsportban dolgozó gyanúsított, akit csütörtökön helyezett előzetes letartóztatásba a Szekszárdi Járásbíróság.

Információink szerint reklámokkal élhettek vissza úgy, hogy a sportágtól hirdetéseket vásárló cégek az összeg túlnyomó részét, esetenként akár a pénz 95 százalékát visszakapták a gyanúsítottaktól. Volt olyan vállalkozás, amely papíron 800 millió forintot adott reklámra. Értesüléseink szerint az egyik előzetes letartóztatásba helyezett férfi a túraautó-világbajnokságon szereplő egyik magyar versenyző apja.

„Üzletszerűen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik eljárás. A hét gyanúsított előzetes letartóztatását az indokolta, hogy valamennyi esetben fennáll a szökés, az elrejtőzés, illetve a büntetőeljárás jogellenes befolyásolásának a veszélye, néhány gyanúsított esetében pedig a bűnismétlés. A határozat ellen valamennyi gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így másodfokon a Szekszárdi Törvényszék jár el” – közölte a Szekszárdi Törvényszék szóvivője, Hauszmanné Szőke Rita.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!