2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Botrány a budapesti luxusszállóban

,

2016. május 12., csütörtök 17:35, frissítve: csütörtök 21:08

Berontott egy gazdasági konferenciára a devizahitelesek nevében rendszeresen balhézó Póka László. A „Nem adom a házamat” mozgalom vezetője hosszas unszolásra volt csak hajlandó elhagyni a helyszínt. A meghívott előadók között volt a Magyar Nemzeti Bank előző és a mostani alelnöke is. Az alapítványi pénzosztást egyikük sem kommentálta érdemben.

Hívatlanul jelent meg a devizahitelesek nevében rendszeresen balhézó Póka László az egyik belvárosi szállodában. A hotelben rendezték a Portfolio online gazdasági újság konferenciáját a hitelezésről. Egy szervező megpróbálta csendre inteni, mire a Nem adom a házam mozgalom vezetője megindult a tanácsterem felé.

„Jogszerű véleménynyilvánítás folyik itt éppen. Halihó, bankárok! A következőről van szó: a következő programpont az, amikor arról beszélünk, hogy hogy fosztottátok ki a devizahiteleseket” – mondta Póka László.

A moderátor szünetet rendelt el a közjáték láttán. Póka László hosszas unszolás után volt hajlandó távozni a konferenciáról, amelyen a magyar bankvilág színe-java részt vett. A szektor helyzetéről a bankszövetség elnöke adott jelentést. Patai Mihály ördögi metaforával dicsérte a Matolcsy–Orbán-kettős gazdaságpolitikáját. „Volt egy híres, központi bizottsági döntés 1977 októberben, azóta gyakorlatilag eddig a pontig, amíg az Antikrisztus és a főnöke nem jelent meg Magyarországon, nem tudták rendbe tartani a költségvetést, és folyamatosan ciklikusan eladósodott a magyar gazdaságpolitika” – fogalmazott Patai Mihály.

Alternatív finanszírozási lehetőségek címmel tartott előadást az MKB Bank elnök-vezérigazgatója. Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank alelnöki székét adta fel az MKB vezetéséért. A jegybankos időkben Matolcsy György jobbkezének tartották. Máig kuratóriumi elnök az MNB egyik alapítványánál. „Én nem látom azt, hogy bárki a rokonság vagy hasonló kapcsolat miatt döntött volna bármilyen kérdésről. Ezek nagyon komoly pályázatok, nagyon komoly célokat támogatnak” – jelentette.

A Magyar Nemzeti Bank terveiről Balog Ádám utódja, Nagy Márton adott tájékoztatást. Az alelnök úgy viselkedett az újságírókkal, ahogy Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető szokott mostanában.

„– A bankrendszer szempontjából kérdezhet, mert arról szól a konferencia.
– Értem, én az MNB alapítványai szempontjából kérdezném.
– Arra van egy szóvivő, őt kérdezzék ez ügyben.”

A jegybank alelnöke azt mondta, hogy a lakossági hitelezésben egyelőre nem az új, hanem a használt lakásokra felvett kölcsönök húzzák a piacot.

Míg a vezetők offshore-oznak, a kisbefektetők bűnhődnek

A Quaestor-károsultak a kecskeméti városháza előtt tüntettek. Azt sérelmezik, hogy szerintük míg a Bács-Kiskun megyei város vezetői és rokonai állami pénzekből gazdagodnak és offshore-nak, addig a kisbefektetők azért bűnhődnek, mert magyar pénzintézetben tartották a pénzüket. A demonstrálók azt is kifogásolták, hogy a nemzeti bank nem a brókerház károsultjait, hanem Matolcsy György jegybankelnök rokonainak körét juttatja nagyobb összegekhez.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!