2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Botka: Magyarország tele van igazságtalanságokkal

2017. augusztus 20., vasárnap 12:07, frissítve: vasárnap 13:19

Az MSZP kormányfőjelöltje ünnepi beszédében azt mondta, a magyar emberek többsége joggal érezheti, hogy Szent István álma beteljesületlen maradt.

A szegedi példát ajánlotta az ország figyelmébe ünnepi beszédében az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Botka László, Szeged polgármestere szerint a városon kívül Magyarország tele van igazságtalanságokkal és lesújtó történetekkel. A szocialista politikus úgy fogalmazott: az államalapítás ünnepének szellemiségétől nem idegen tiltakozni azokkal szemben, akik nem jó irányba kormányozzák Magyarországot. Botka László azt mondta: a magyar emberek többsége joggal érezheti, hogy Szent István álma beteljesületlen maradt.

„Szegediként és magyar emberként nem elégedhetünk meg azzal, hogy saját otthonunkban, a város falain belül rendet látunk. Szívem mélyéig szegedi vagyok, és az is maradok, de nem hagyhatom, nem tűrhetem azt, hogy miközben nekünk itt a lehetőségekhez mérten jó életünk van, a városunk szépen gyarapszik, közben az ország nagyobbik fele egyértelmű vesztese lett az elmúlt éveknek. Ha a város határaitól kicsit távolabb tekintek, be kell valljam önöknek, képtelen vagyok jó képet vágni ahhoz, amit látok” – jelentette ki az MSZP kormányfőjelöltje.

Botka László teljes beszéde, és a nap többi felszólalásai itt tekinthetőek meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!