2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Botka kerítést bontana, ha a helyzet engedné

2017. május 26., péntek 15:35, frissítve: péntek 16:03

Kerítést bont az MSZP miniszterelnök-jelöltje, ha engedi a nemzetközi helyzet. A Fidesz frakcióvezetője szerint Botka László leleplezte magát.

A Reuters brit hírügynökség csütörtökön készített interjút egy üzleti fórumon az MSZP miniszterelnök-jelöltjével. A riporter többször is megkérdezte Botka Lászlótól, aki a magyar–szerb határ közelében fekvő Szeged polgármestere, hogy lebontaná-e a kerítést. A politikus nem válaszolt egyértelmű igennel.

A határzár felszámolását két feltételhez kötötte, amelyek közül a szíriai rendezést tartja elsődlegesnek.

„– Nézze, ha valami felépült, akkor az ember akkor bontja le, az is egy óriási költség, amikor egészen biztos benne, hogy nincsen rá szükség.
– Most szükséges?
– Most meg van épülve. Ha úgy teszi fel a kérdést, én nem építettem volna kerítést, nem a kerítés mentette meg Magyarországot. Magyarországra egyetlen menekült nem akart volna letelepülni. Úgy tudok fogalmazni, azon leszünk, hogy minden erőnkkel továbbra is erősítsük az európai közös együttműködést ennek a helyzetnek a kezelésében, és akkor értelemszerűen mindenféle kerítés feleslegessé válik” – fogalmazott Botka.

„A Közel-Keleten egyébként a második világháború óta nincs nyugodt helyzet” – reagált Kósa Lajos. Botka László másik feltétele is nehezen teljesíthető a Fidesz frakcióvezetője szerint. A határvédelem nem uniós feladat, a tagállamok dolga, hogy megvédjék saját területüket, jegyezte meg Kósa.

„Tehát itt a napnál világosabb, arról van szó, hogy a szocialisták mintegy megkoronázva az eddigi migránsbarát és bevándorláspárti álláspontjukat, most nyilatkoznak, hogy aki azt szeretné, hogy a kerítés le legyen bontva, Magyarország védtelen maradjon a déli határon, az szavazzon Botka Lászlóra” – emelte ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

A déli határzárat folyamatosan fejleszti a kormány, most éppen olyan jelzőrendszerrel látják el, amely árammal működik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!