2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:05

Botka helyrehozná, amit az elmúlt 16 évben elrontottak

2017. szeptember 16., szombat 15:48, frissítve: szombat 19:41

Kormányváltó szövetséget hirdetett Botka László, de Gyurcsány Ferencet már nem hívta meg ebbe. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje ugyan konkrét partnereket nem sorolt fel, de bemutatta a párt programján dolgozó szakembereket, akik között a Liberálisok és az Együtt politikusai is ott voltak. Utóbbi párt is bemutatta programját, ők közben egy másik ellenzéki tömörülésen dolgoznak.

„Ünnepélyesen ígérem, hogy helyrehozzuk mindazt, amit az elmúlt 16 évben a politikusok elrontottak” – kormányváltó szövetségbe hívta az ellenzéki erőket Botka László a szocialisták választmányi ülésén, ahol az Orbán-kormány hibáiról és leváltásáról beszélt. A MSZP miniszterelnök-jelöltje a szocialista párt helyett már ellenzéki szövetségről beszélt a pártlogót nem tartalmazó semleges háttér előtt.

„Halljátok, ellenzéki politikusok? Az ország kétharmada el akarja zavarni az Orbánt. Miért csukjátok be néhányan a szemeteket? Miért dugjátok be a fületeket? Miért nem figyeltek a választóitok véleményére, akaratára? Ha most nem építünk szövetséget, ha most nem hozzuk létre a kormányváltók szövetségét, ha most nem cselekszünk, ha jövőre nem váltjuk le Orbánt, itt kő kövön nem marad” – hangoztatta Botka László.

Botka László az első szövetségeseit is megnevezte, de nem pártokat, hanem egy-egy képviselőt. Köztük az Együtt egészségpolitikusát, Komáromi Zoltánt és a Liberálisok külügyi szakpolitikusát, Szent-Iványi István is.

„Az a célja, ami ma elkezdődik, hogy közös platform jöjjön létre. Olyan széles platform, ami nemcsak a pártoknak szól, hanem sokkal inkább azoknak az állampolgároknak, akik változást szeretnének. Ha ez létrejön és meg tudunk állapodni, akkor van esély arra, hogy ennek a széles együttműködésnek a Liberálisok is a részesévé váljanak” – mondta Szent-Iványi.

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nem vett részt az MSZP rendezvényén, mert egy esküvőre volt hivatalos. Az Együtt délelőtti rendezvényén viszont még ott volt Szabó Tímeával együtt.

„Az Orbán Viktor által ellopott vagyont, a strómanjai által felügyelt vagyonelemeket vissza fogjuk venni” – Juhász Péter itt arról beszélt, hogy csak szövetségben van esély leváltani az Orbán-kormányt, és továbbra is bízik egy új, ellenzéki pólus létrehozásában.

„Az óra ketyeg, látjuk mi is. Én dolgozom az ügyön. Azt gondolom, ilyen értelemben nem vagyunk lemaradva, a választások jövő tavasszal lesznek, jobb lenne, ha ma már tudnák a választók, hogy biztosan kire szavazhatnak, elindulhatna a valós kampány, ugyanakkor ezen körülményekhez kell alkalmazkodni” – mondta Juhász.

Az új pólusnak azonban egyelőre nincsenek tagjai: a Momentum és az Együtt is önálló indulásban gondolkozik. A DK pedig az MSZP-vel csörtézik hetek óta, amiért a szocialisták próbálnák háttérbe szorítani elnöküket, Gyurcsány Ferencet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!