2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Botka: A kormány meg még rátesz egy lapáttal

2016. december 10., szombat 10:41, frissítve: szombat 13:57

A PISA-teszt bizonyíték arra, hogy zuhanásba kezdett a magyar közoktatás – véli Szeged szocialista polgármestere.

Botka László szerint a színvonal csökkenése összefügg azzal, hogy államosították a fenntartói jogokat. A városvezető hozzátette: elfogadhatatlan, hogy most a működtetési jogokat is elveszi az állam az önkormányzatoktól.

„Több mint 300 milliárd forinttal többet vontak el az önkormányzatoktól, mint a feladatfinanszírozás jelentett volna. Egészen biztosan ez fog történni a jövőben is. De még egyszer hangsúlyoznám, hogy amikor az iskolákról beszélünk, akkor nem az állam és az önkormányzat közötti vitáról beszélünk. Itt sokkal fontosabb dologról van szó. A magyar oktatás színvonala alapvetően az ország jövőjét határozza meg. És sajnos egyértelművé vált az elmúlt években, hogy az államosítással rosszabb helyzetbe kerültek az iskolák, a pedagógusok, a gyermekek és a szülők. A magyar közoktatás színvonala pedig vészesen zuhan. Ahelyett, hogy ezt korrigálta volna a kormány, még rátesz egy lapáttal – ugye építjük tovább a kisvasutat, hogyha kiderül, hogy semmi értelme nincsen – most már a működtetést is elveszik, és semmiféle koncepció nincs arra, hogy a jövőben kinek kell iskolaépületet felújítani vagy pedig építenie” – jelentette ki Botka László.

A nemrég publikált PISA-teszt eredménye szerint például minden negyedik magyar gyerek arra sem képes, hogy megértse, amit olvas.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!