2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Borzalmas állapotban a Mátra infrastruktúrája

2017. április 26., szerda 11:31

Rendszeresen ingadozik az áramellátás, az utak rossz minőségűek, a gázszolgáltatás hiányos, és kifogásolható az ivóvíz-szolgáltatás is a térségben.

Segélykiáltás a Mátráért címmel tartott sajtótájékoztatót Mátraszentiván vezetőjével és egy mátrai hotel tulajdonosával a gyöngyösi polgármester. Heisz György kifejtette, hogy abszolút megértő a szélsőséges időjárás, illetve a politikai döntéshozók iránt, de a térség infrastrukturális hiányosságai egyre kínosabbak az idegenforgalom számára. A polgármester elmondása szerint rendszeresen ingadozik az áramellátás, az utak rossz minőségűek, a gázszolgáltatás hiányos, és kifogásolható az ivóvíz-szolgáltatás is.

A városvezető ugyanakkor leszögezte, nem akarja a szolgáltatókat hibáztatni, mivel a vezetékek, amelyek behálózzák a Mátrát, elég rossz állapotban vannak, „óhatatlanul előfordulhatnak ilyen esetek”. Heisz ugyanakkor hozzátette, amikor bármilyen fejlesztést próbált kezdeményezni, mindannyiszor megakadtak a folyamatok: „vagy a pénz, vagy a természetvédelem, vagy a teljes közömbösség” miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!