2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Börtöninterjút adott a gyerekét halálra éheztető anya

2017. október 17., kedd 07:51, frissítve: kedd 10:09

A nőt és férjét két hete 18, illetve 15 év börtönre ítélték első fokon. J. Médea a Riasztásnak adott exkluzív interjút.

Az anya az interjúban tagadta, hogy szándékosan ölte meg kislányát, és azt mondta: nem szenved a pszichiáterek által megállapított bizarr személyiségzavarban, a Münchhausen-szindrómában sem. A gyerek 18 hónapos és csak kicsit több mint három kiló volt, amikor meghalt.

J. Médea, a gyöngyösi anya, aki a bíróság elsőfokú ítélete szerint halálra éheztette másfél éves kislányát, életében először vállalta, hogy kamerák elé áll. A feltétele az volt, hogy az arcát ne mutassák és a teljes nevét se mondják ki. Állítása szerint a kislánya, Kiara, aki 2014 novemberében született, életvidám gyerek volt. Férjével nem gondolták, hogy meghalhat. Ahogy azt sem vették észre, hogy a kicsi szinte elfogyott.

– Nem hagyta ő el így magát. Soványnak meg mindig sovány volt. Nem volt annyira látványos. Hiába, hogy kilóban soknak hangzik, de nem volt annyira látványos. Mindig nagyon sovány volt. Kezdetektől fogva.

– Hány kilóval született?

– 3250 grammal.

– 250 grammal volt több, amikor meghalt.

– Igen, igen.

Az igazságügyi orvos szakértő, aki a kislány holttestét vizsgálta, a bíróságon azt mondta: a gyereken nem volt zsírszövet. Szó szerint csont és bőr volt, amikor meghalt.

„Gyakorlatilag nem voltak meg a mozgatáshoz szükséges izmai. Ennélfogva cáfolható az is, hogy a szülők azért nem gondolták, hogy baj van, hiszen játszott, mozgott, felült. A halála körüli időben, azonkívül, hogy feküdt, mást nem tudott csinálni” – mondta Schmidt Péter tanácselnök.

Az asszony kitartóan állította a bíróságon és a Riasztásnak adott interjú során is, hogy a kislánynak genetikai betegsége és refluxa volt, ezért nem tudta a szervezete hasznosítani a tápanyagot.

– Amikor megszületik a baba, akkor nézik a felszívódási problémát.

– Tehát van erre egy szűrés. A kicsinek csináltak ilyet?

– Állítólag csináltak. Erről mi nem tudtunk.

„A lánygyermek újszülöttkori anyagcsere-vizsgálata 2014. decemberi hazabocsátásakor megtörtént. A szűrővizsgálat negatív eredménnyel zárult” – tette hozzá Schmidt Péter.

Az orvosok tehát semmilyen genetikai vagy felszívódási betegséget nem állapítottak meg a gyereknél. Sem élete során, sem pedig halála után. Mindössze egyszerű tejallergiája volt. Amit a legtöbb gyerek hároméves kora körül kinő.

– Miben hibáztatja magát? Már ha egyáltalán hibáztatja magát valamiben.

– Abban, hogy nem vittük orvoshoz a kislányunkat. Mert nekem meggyőződésem, hogy kellett hogy legyen valami baja. Én voltam ott leginkább, én tudom, mit adtam neki enni. És tudom, hogy nem tettem ilyet, nem éheztettem a gyerekemet.

– Hibáztatja-e a férjét valamiben?

– Nem.

A gondatlan emberölésért maximum öt évet kaphatnának, míg a szándékos brutális gyilkosságért, ami az elsőfokú ítéletben és a vádiratban is szerepel, akár életfogytiglant is. Az, hogy a nő az ítélet mely részleteivel nem ért még egyet és miért, kiderül a Riasztásból 21 órakor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!