2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Börtönbe kerül Lagzi Lajcsi

,

2015. szeptember 24., csütörtök 17:27, frissítve: péntek 14:48

Maratoni, négy és fél órás ülésen döntött Lagzi Lajcsi és felesége előzetes letartóztatásáról a bíróság. A gyanú szerint lopták az áramot vidéki birtokukon. A házaspár három kiskorú gyermeket nevel.

Boldogasszonypusztai birtokáról vitték el kedden a nyomozók Galambos Lajost, ismertebb nevén Lagzi Lajcsit és feleségét. Az előadóművész a gyanú szerint évek óta lopta az áramot, a gázt és a vizet, hogy olcsóbb legyen a birtok fenntartása.

Egyik szomszédja, Takács Józsefné jószívű embernek ismerte, mint mondta, segített is, fát adott a családjának.

De akad olyan is, aki nem szíveli:

– Kimondom: nem csíptem, ennyi.
– Nem csípi Lagzi Lajcsit?
– Nem, egyáltalán nem.
– El tudja képzelni, hogy áramot lopott?
– El tudom képzelni.

A Galambos házaspár és harmadik társuk letartóztatásáról a Budaörsi Járásbíróság döntött. Az ügyészség szerint a zenész érdekeltségébe tartozó tatai lakóparkban megkárosították a közműszolgáltatót. A gyanú szerint az előadóművész lefizette a szolgáltató embereit, akik nem a valós mérőállást olvasták le.

„Egy olyan előre megírt bohózaton vettünk részt, amelynek semmi értelme nem volt. […] Egyetlenegy indítványra nem kaptunk választ, érdemi reakciót, a bíróság egész egyszerűen kihirdette minden tényadat negligálásával az előzetes letartóztatást” – közölte Szilágyi Roland védő a tárgyalás után.

A bíróság a bizonyítékok megsemmisítése, a tanúk befolyásolása és a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a kényszerintézkedést.

Galambos Lajos szerint egy telefonvicc miatt került ilyen helyzetbe:

– Hallgatták a mobiltelefonomat, és én viccesen, viccből… Egy telefonviccnek köszönhetően vagyok itt. Ez valószínű most mindannyiótok számára hihetetlen.
– Mi volt a telefonvicc?
– A telefonvicc az volt, hogy »Adjál öt kilót!« »Jó, oké, adok öt kilót.«

A mulatós zenész bosszúra gyanakszik, de azt nem mondta meg, hogy kit sejt a háttérben.

Előzetes letartóztatásba került a felesége is. A házaspár három kiskorú gyermeket nevel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!