2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Böröcz: Újbóli értékbecslés jön a Deák téri ingatlan kapcsán

2015. november 27., péntek 07:35, frissítve: péntek 08:12

A belvárosi önkormányzat polgármestere elrendelte annak a 237 négyzetméteres Deák téri irodahelyiségnek az újbóli értékbecslését, amelyre Juhász Péter önkormányzati képviselő 130 millió forintos vételi ajánlatot tett, miután az önkormányzat 78 millióért adta volna el azt egy ügyvédi irodának – mondta Böröcz László kerületi alpolgármester Magyarország élőben című műsorunkban.

Az alpolgármester azt mondta, nem tervezik a bérleti szerződés felmondását az ügyvédi irodával, amely lehetővé teszi az önkormányzati ingatlannak a piaci ár 30 százalék alatti értékesítését.

„Milyen üzenete lenne az összes többi bérlő számára? Tehát ha nekünk nem tetszik az ár, amit egyébként a rendeleteinkben, meg a törvény adta lehetőség ad a bérlőnek, akkor mondjuk fel az összes bérlővel a bérleti díjat? Hát ez gyakorlatilag egy kiszámíthatatlan politikát jelentene, és ellehetetlenítené az összes bérlőt” – mondta Böröcz László, Belváros-Lipótváros alpolgármestere.

Ismert, rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek a belvárosi önkormányzat ellenzéki képviselői a Deák téri ingatlaneladás kivizsgálásának ügyében. Az Együtt, az LMP, az MSZP és Jobbik képviselője is aláírta a dokumentumot. Az ügy előzménye, hogy Juhász Péter 130 millió forintos ajánlatot tett arra a Deák Ferenc téri ingatlanra az V. kerület polgármesterének, amelyet a lipótvárosi önkormányzat áron alul akar eladni egy Fidesz-közeli ügyvédi irodának. Bővebben>>>
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!