2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Borbély Lénárd: Elfogadhatatlan, hogy Karácsony játszmáinak a csepeliek igyák meg a levét

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), a XXI. kerület polgármestere elfogadhatatlannak tartja, hogy Karácsony Gergely főpolgármester "játszmáinak" a csepeliek igyák meg a levét.

  • Borbély Lénárd: Elfogadhatatlan, hogy Karácsony játszmáinak a csepeliek igyák meg a levét

Borbély Lénárd szerdán - Karácsony Gergelynek a Galvani híd kapcsán közzétett Facebook-bejegyzésére reagálva - a közösségi oldalán azt írta: Budapest több mint 70 éve adós a csepeliek számára a közvetlen budai összeköttetés megteremtésével. A kormányzat szakembereinek elmúlt három évi munkája ezt mára elérhető közelségbe hozta, hiszen év végére már talán az engedélyei is meglesznek az új hídnak. Karácsony Gergely a szerdai bejegyzésével most ezt támadja. "Az immár elérhető közelségű új átkelőt venné el tőlünk" - fogalmazott a csepeli polgármester.

Azt írta, a Városháza utcai kényelmes irodából vívott kormány elleni sakkjátszmájának egy lépéseként a főpolgármester odadob közel 80 ezer csepelit, gond nélkül feláldozza azt a lehetőséget, hogy a lakosok napi 30-40 perccel kevesebbet töltsenek utazással, dugóban. "És ez az a pont, ahol meg kell szólalni: eddig, és ne tovább. A cinizmusnak is kell legyen határa" - tette hozzá Borbély Lénárd.

A polgármester kitért arra is, hogy Karácsony Gergely elődei - Demszky Gábor és Tarlós István - alatt, jóllehet nem azonos sebességgel, de egyaránt fejlődött a város. Ki-ki a város anyagi lehetőségeihez, illetve saját tehetségéhez, városirányító képességéhez mérten igyekezett fejleszteni Budapestet, és ha olykor szűkösek is voltak ezek a lehetőségek, egy dologban mindenképp közös volt a két korábbi városvezető: ha a mindenkori kormány fejleszteni akarta a fővárost, akkor sosem utasították el a kinyújtott kezet.

Karácsony Gergely most megtörni látszik ezt a hagyományt. A főpolgármester szintet lépett a "minél rosszabb, annál jobb"-játékban - írta Borbély Lénárd, majd úgy fogalmazott: "az azonban, hogy a főpolgármester játszmáinak a csepeliek igyák meg a levét, ennél sokkalta több. Elfogadhatatlan."

A főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán azt írta: négyszáz forintos dugódíjjal és autós sávok elvételével tervez a kormány, mert a Galvani híd csak így biztosítja a remélt és szükséges forgalomcsökkentést Budapesten.

"Tudjuk, mert emlékszünk az ezeknél sokkal kisebb mértékű változtatások reakcióira, hogy mit harsognának a kormányzati megmondóemberek, ha ilyet a budapesti városvezetés vetne fel. Au-tós-ül-dö-zés" - olvasható Karácsony Gergely bejegyzésében, amelyben a főpolgármester érdemi, minden részletre kiterjedő párbeszédet szorgalmazott a hídról. Jelezte, a budapesti városvezetés híve a forgalomcsillapításnak, a belváros tehermentesítésének. Most, hogy kiderült, a kormány valós szándékai szemben állnak a propagandájával, talán el is kezdhetnénk a higgadt, felelős, Budapest jövőjét, élhetőségét, tiszta levegőjét szolgáló partnerséget, a budapestiek bevonásával - áll a főpolgármester bejegyzésében.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!