2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Bontják a Hideg sort

2016. december 6., kedd 20:26, frissítve: kedd 22:35

Bontják a miskolci úgynevezett Hideg sor romos házait. Az épületeket kisajátította vagy megvásárolta az önkormányzat, azt mondják, senki sem maradt fedél nélkül. A Hideg sor rendbetétele a történelmi Avas rehabilitációjának a része.

Bontják a lepusztult házakat a miskolci Hideg soron. A munkával még idén végeznek. Jövőre pedig mintegy 300 méter hosszan az utat szélesítik ki ebben a balesetveszélyes, éles kanyarban.

„Neuralgikus pontja volt a városnak ez a rész. Ez minden miskolci örömére fog megtörténni. Egyrészt megszűnik a balesetveszély. Szélesebbé válik az út. Így gyorsabb lesz a közlekedés” – tájékoztatott Hubay György önkormányzati képviselő.

A húsz lebontásra ítélt ház közül hat az önkormányzaté volt. Másik hatot pedig megvásároltak a tulajdonosoktól, további nyolcat pedig kisajátítottak.

„Nagyon fontos rögzíteni, hogy a kisajátítási eljárások keretében az önkormányzat valamennyi olyan lakosról gondoskodott, lakhatás tekintetébe, aki lakhatásra jogosult volt a hatóság szerint. Akiktől az önkormányzat megvásárolta az ingatlant, azok természetesen saját erőből gondoskodtak a lakhatásuk megoldásáról” – nyilatkozta Menyhárt Szabolcs, a polgármesteri hivatal vagyonfelügyeleti osztályának vezetője.

Tizenhárom millió forintot költenek a bontásra.

A jelenlegi munka a történelmi Avas rekonstrukciójának és annak a tereprendezésnek a része, amellyel a  lepusztult épületektől szeretné megtisztítani a várost a miskolci önkormányzat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!