2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Paks II.: „az oligarchakör kistafírozására használják”

2017. szeptember 13., szerda 14:43, frissítve: szerda 16:31

A Közérdekvédelmi Központ honlapján letölthető formában nyilvánosságra hozta az MVM Paks II. Zrt. 2014 és 2016 között kötött beszállítói szerződéseit.

A most közzétett 255 dokumentum annak az adatkérésnek az eredménye, amelyet Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője, a Közérdekvédelmi Központ alapítója kezdeményezett még 2014-ben.

A szervezet azt tervezi, minden további megszerzett dokumentumot közzétesz a 4000 milliárd forintos beruházással kapcsolatban, mert az arra szánt közpénzek évek óta átláthatatlanul folynak.

„A tanulságok egyébként azt mutatják, oka van annak, hogy megpróbálták eltitkolni, hiszen világosan látszik, hogy a projekt megvalósítása során következetesen a kormánnyal éppen aktuálisan jóban lévő üzleti körök részesülnek a szerződések elsöprő többségéből, főleg a kommunikációs szerződések tekintetében. Tehát a paksi bővítést már ebben a korai szakaszban, amikor az aprópénzeket költik, már most is az oligarchakör kistafírozására használják fel. El lehet képzelni, hogy mire lehet itt számítani a későbbiekben” – nyilatkozta Jávor Benedek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!