2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Bogdán: Lassan veszélyes egyedül az utcára mennem

Hír TV

2017. október 20., péntek 21:30, frissítve: vasárnap 12:35

Nagy port kavart a cserdi polgármester Szabadfogás című műsorunkban tett kijelentése, miszerint menekülteket fogadna be. Erről is beszélt Privátszféra című műsorunkban Bogdán László.

Egy cigánynak ugyanazok a problémái, ugyanazok a jó dolgok történnek vele – elmondása szerint ezért vállalta el Bogdán László Péterfi Judit felkérését, amikor Privátszféra című műsorunkba invitálta.

– Egy egyszerű „c” vagyok, aki összevissza beszél olykor.

 

– „C”? Ezt még nem hallottam, hogy „c”.

 

– Igen, hát ez a cigány rövidítése. Cigónak is neveznek. Meg réti néger, brazil gépsor. A rendszerváltás söpredéke lett ez a szó, a „roma” szó (…). Ha belegondolunk, a száztagút átneveznék száztagú roma zenekarnak, szerintem a világ összeomlana. Píszí, meg mindenféle hülyeséget fölveszünk csak azért, mert pejoratívvá tettük ezt a szót (…). Úgy beszélünk a cigány szóról, mint a lepráról.

Elmondása szerint a budapesti cigány értelmiség Vona Gáborhoz hasonlítja őt, mert szerintük a megnyilvánulásai és a tettei náci propagandaanyagoknak tűnnek.

„Alapvetően szerintem csak az a bajuk, hogy volt időszak, amikor ők folytak a csapból is, most meg a cigánygyerek Cserdiből folyik a csapból. Nekem lassan már nem a Magyar Gárdától kell félnem, hanem a cigány értelmiségtől” – mondta Bogdán.

Nem telik el úgy nap, hogy nem sírom el magam

Korábbi nyilatkozatával kapcsolatban, miszerint az Őcsényben nem szívesen látott menekülteket Cserdiben szívesen látnák, a polgármester azt mondta: „Óriási port kavartam. Tényleg ott tartunk, hogy lassan egyedül veszélyes lesz az utcára mennem – mármint nem Cserdiben. De egyébként a fenyegetések, a durvaság nagyon megjelent körülöttem.”

A polgármester elmondta, előfordult vele, hogy hátulról megrugdosták és leköpték egy nyilvános rendezvény után.

„Nekem a jóságért el kell viselnem, hogy leköpnek, el kell viselnem, hogy hátulról rugdosnak, el kell viselnem, hogy a zebrán leterrorizálnak, és úgy kell mennem a járdán, hogy hátra kell néznem” – mondta Cserdi polgármestere, hozzátéve: az ilyen tettekért nem haragszik az elkövetőikre, mert attól, hogy haragszik, semmi sem fog megváltozni.

„Nem telik el úgy nap, hogy nem sírom el magam azóta. Nem azért, mert félek. Mert tehetetlen vagyok.”

A Privátszféra Bogdán Lászlóval készült adását visszanézhetik szombaton 16 órakor és vasárnap 23 órakor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!