Bod Péter Ákos: Nincs akkora nézetkülönbség az IMF-fel + Videó

PR, 2012. január 10., kedd 10:10, frissítve: kedd 10:10
A jegybanktörvény ügyében biztosan egyeztetett az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap – mondta el Bod Péter Ákos közgazdász a Hír TV Rájátszás című műsorában. Kiemelte azt is: az IMF általában nem visz politikát a hitelnyújtási tárgyalásokba.

A kormányzat gazdaságpolitikája és az IMF elvárásai közötti nézetkülönbség kisebb, mint ahogyan az a közvéleményben megjelenik – mondta Bod Péter Ákos a Hír Televízió Rájátszás című műsorában. A közgazdász úgy véli: az IMF általában nem visz politikát a hitelnyújtási tárgyalásokba, de a jegybanktörvényt az unióhoz hasonlóan ők is aggályosnak találták. Ebben a kérdésben a szakember szerint biztosan egyeztetett az unió és a Nemzetközi Valutaalap.

Mint arról korábban beszámoltunk, Martonyi János külügyminiszter szerint Magyarországnak és a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) egyaránt alapvető érdeke, hogy megállapodás szülessen a tárgyalásokon. Mint ismert, Fellegi Tamás, a Magyarország és a nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter megbeszéléseket kezdett hétfőn Washingtonban a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF).

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása