2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar ráadás 17:10

Bocsánatot kért Kiss László egykori áldozatától

,

2016. május 11., szerda 15:51, frissítve: péntek 07:27

Bocsánatot kért Kiss László egykori áldozatától, Takáts Zsuzsanna pedig elfogadta azt. Az egykori úszókapitány 55 évvel ezelőtt két társával együtt megerőszakolta a nőt. A botrány miatt Százhalombatta visszavonta Kiss László díszpolgári címét, és a város uszodáját is átnevezik. A névtáblát már le is verték.

Vésővel és kalapáccsal esett neki az uszoda egyik alkalmazottja a Kiss László feliratnak délután Százhalombattán. Az egykori úszóedző nevétől és az ablakra kiragasztott fényképétől is megvált a létesítmény. Kiss László elébe ment a százhalombattai önkormányzat döntésének, levélben mondott le névadói címéről.

„Kiss László megkeresett engem 10-én, hogy lemond a díszpolgári címéről és az uszoda névadói pozícióról. Ezt a képviselő-testület jóváhagyta, elfogadta és sportuszoda néven fog üzemelni tovább pillanatnyilag még az ő nevét viselő létesítményünk, a képviselő-testület pedig a díszpolgárok sorából törölte Kiss László nevét” – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Fordulópont

Áprilisban derült ki, hogy Kiss Lászlót a hatvanas években elítélték szexuális erőszak miatt, ezután a közvélemény nyomására lemondott a szövetségi kapitányi posztjáról. Az ügy hétvégén vett újabb fordulatot, mert megszólalt az addig halottnak hitt áldozat, Takáts Zsuzsanna.

„Fordulópont következett be részünkről, amikor Takáts Zsuzsanna megszólalt, és ezzel kapcsolatosan mi magunk és a város lakói országos közvéleményt alkotók információira tekintettel úgy láttuk, hogy ebben a kialakult helyzetben egy megosztó személyiség nevét példaként nem állíthatjuk. Nem mi, hanem egyetlen település sem” – tette hozzá a polgármester.

Bocsánatot kért

Kiss László szerda délelőtt Takáts Zsuzsannát is felkereste. Személyesen kért bocsánatot egykori áldozatától. „Örülök annak, hogy ma délelőtt felkereste Takáts Zsuzsannát és elnézését kérte 55 évvel ezelőtt elkövetettekért, és úgy tudom, hogy az áldozattól bűnbocsánatot is kapott” – közölte Vezér Mihály. A polgármester azt mondta: az önkormányzat lezártnak tekinti az ügyet, feltehetően az egykori úszóedző sem akarja tovább védeni az igazát.

„Kiss László úr határozottan arra kért meg, hogy álljak le az iratok tanulmányozásával. Ennyit tudok közölni mint tényt, amiből bizonyos következtetések levonhatók. Azt én nem akarok, én csak a tényt tudom közölni” – mondta Bánáti János, az egykori kapitány ügyvédje.

Tekintse meg a százhalombattai teljes sajtótájékoztatót:

Közösen mennek perre?

Közben sajtóhírek szerint perközösségre léphet Kiss László és egykori áldozata. Azon médiumok ellen léphetnek fel közösen, amelyek jogosulatlanul hozták nyilvánosságra az 55 évvel ezelőtti ügy bírósági dokumentumait.

Flashmob az áldozatért

Fehér ruhás flashmobot rendeztek Takáts Zsuzsannáért a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda előtt szerdán. A megmozdulás a Facebookon szerveződött. A résztvevők kiállásukról és szeretetükről biztosították Kiss László áldozatát és szolidaritásukat fejezték ki a nemi erőszak áldozatainak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!