2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

BKV-vezér: az elbocsátások elkerülhetetlenek

2016. február 15., hétfő 20:18, frissítve: hétfő 20:30

Szerdán dönt a pótlóbuszok beszerzéséről a Fővárosi Közgyűlés. Az egyik szakszervezet a 3-as metró felújítása miatt leállítaná a karbantartók elbocsátását. A BKV vezérigazgatója szerint viszont a csoportos létszámcsökkentés elkerülhetetlen.

Az a két busz nem szorul karbantartásra, amelyekről egy BKV-alkalmazott készített képet – a közlekedési társaság amatőr művészeinek alkotásaiból a Deák téri BKV-múzeumban nyílt kiállítás. A valódi buszok karbantartói közül közel száz szerelőt bocsát el a BKV. A cég szerint nincs rájuk  szükség, amióta számos járatot magánvállalkozások üzemeltetnek Budapesten.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint viszont kell az ember. A 3-as metró felújítása idén kezdődik, az utasokat pótlóbuszok szállítják majd. „A következő hónapokban várhatóak felújítások, amelyeket érdemes lenne a BKV munkavállalóival elvégeztetni, valamint a metrópótlás megjelenése – tehát itt 150 kocsi bevonásáról van szó –, szintén indokolja azt, hiszen a tavalyi évre visszaemelkedik a teljesítmény, tehát itt s szükség van karbantartókra” – érvelt Nemes Gábor szakszervezeti elnök.

A BKV vezérigazgatója azt mondta: a csoportos létszámcsökkentés elkerülhetetlen, mert több járatot szervezetek ki, mint amennyi pótlóbuszra szükség lesz a metrófelújítás alatt. Szerdán dőlhet el, hogy a buszokat mikor és honnan szerzik be.  „A főváros közgyűlése felkérte a BKV-t, hogy a 150 busz pótlásáról gondoskodjon, erről a héten fog dönteni a Fővárosi Közgyűlés, hogy a lefolytatott közbeszerzésnek az eredményét elfogadja-e, és forrásokat rendel hozzá, vagy nem fogadja el, és más úton-módon próbálja a buszokat pótolni” – közötle Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója.

Tarlós István február elején azt mondta, hogy a következő önkormányzati választás kampányának hajrájára, 2019. szeptember 30-ára készülhet el a felújított 3-as metró. Ahhoz, hogy a határidőt tartani lehessen, a munkához novemberben-decemberben neki kell látni a főpolgármester szerint.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!