2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

BKV-sztrájk: újabb szakszervezet csatlakozott

2017. április 4., kedd 10:32, frissítve: kedd 11:31

Beszáll a BKV-sztrájkba az Egységes Közlekedési Szakszervezet is. A szervezet elnöke a Hír TV-nek azt mondta, ők a múlt pénteken sztrájkot hirdetett másik két szakszervezettel szemben 15+5 százalékos béremelést követelnek az idei évre.

Nemes Gábor úgy fogalmazott, az ő követelésük az idei évre 10 milliárd forintba kerülne a vállalatnak, a három évre szóló, összesen 30 százalékos emelés 34 milliárdba. A szakszervezetek április 18-ától három napig, április 24-étől pedig öt napig tartanak munkabeszüntetést.

„Mi a másik szakszervezetek által az idei évre vonatkozóan bejelentett 13 százalék helyett 15+5 százalékos bérfejlesztést követelünk azért, hogy a munkaerőhiányt és az elvándorlást kezelni tudja a BKV. Egyelőre állapodjunk meg az idei esztendőben, és akkor jövőre újra le kell ülnünk a tárgyalóasztalhoz, látva azt, hogy miben változott a helyzet, a munkavállalók maradtak, nem maradtak, és akkor annak függvényében a további lépéseket, illetve bérköveteléseket meg fogjuk fogalmazni” – közölte az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!