2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Bizottság előtt Mogamed ügye

2017. április 21., péntek 18:39, frissítve: péntek 20:02

Egy kigyúrt kopasz csecsen férfi kamera előtt bírta bocsánatkérésre a sarló-kalapácsos szovjet emlékművet megdobáló aktivistát. A magát Mogamednek nevező titokzatos férfi a Szabadság téren találkozott a pénzbírságra ítélt férfival.

A 444-nek Komáromy Gergely azt mondta, a Magyarországon élő csecsen férfi az interneten kereste meg. Szerinte a beszélgetés nem volt fenyegető jellegű, békésen zajlott, de az, hogy ekkora ügy lett a dobálózásból, megerősítette abban, hogy nem szabad Oroszországhoz közeledni. Az ügy a nemzetbiztonsági bizottság elé kerül.

A testület szocialista elnöke, Molnár Zsolt a Hír TV-nek azt mondta, a jövő heti nemzetbiztonsági ülésre az Alkotmányvédelmi Hivataltól és az ORFK-tól is tájékoztatást kért, mivel szerinte nem lehet elmenni egy ilyen esemény mellett. „Nem lehet megengedni hogy ilyen történjen, nem lehet önbíráskodni, megfenyegetni, presszionálni, zsarolni egy jogállamban. Egy európai uniós országban ilyen nem történhet, és ennek természetesen kell legyenek következményei. A soron következő nemzetbiztonsági ülés foglalkozik ezzel a kérdéssel” – jelentette ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!