2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Bitcoinos rablókat fogtak el az angyalföldi nyomozók

Hír TV

2017. december 28., csütörtök 15:44

A két elkövető karácsony előtt pénzváltás ürügyén találkozott egy ügyféllel. Pénzváltás helyett megverték a sértettet, majd késsel fenyegetőzve elvették a pénzzel teli táskáját. A rendőrök egy VIII. kerületi lakásban mindkét támadót és egy társukat is előállították.

A rendőrség adatai szerint a 43 éves K. George társával, a 19 éves R. Péterrel 2017. december 23-án Budapest XIII. kerületében, egy Balzac utcai lépcsőházban találkozott a sértettel, akivel előzetesen K. George abban állapodott meg, hogy a pénzét digitális fizetőeszközre, bitcoinra váltja át.

A férfit a lépcsőházban R. Péter többször megütötte, majd egy késsel megfenyegette, és elvette tőle a táskáját. Ezt követően R. Péter a férfi táskájával és a benne lévő pénzzel együtt kifutott a lépcsőházból, ahol édesapja autóval várt rá, s elmenekültek a helyszínről.

A sértett feljelentését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Később a nyomozók beazonosították a bűncselekmény egyik feltételezett elkövetőjét, K. George-ot, és elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

A nyomozók 2017. december 27-én a bűncselekménnyel összefüggésben házkutatást tartottak egy VIII. kerületi lakásban, ahol mindhárom férfit elfogták és előállították. A nyomozók a három férfi gyanúsítotti kihallgatását követően – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, számolt be a Police.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!