Biszku-ügy: meghosszabbították a nyomozást + Videó

KK, 2012. május 9., szerda 11:31
Három hónappal meghosszabbították a nyomozást a Biszku-ügyben. A Magyar Hírlapnak Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: az 1956-os forradalmat követő megtorlásokat irányító belügyminiszter ügyében indult nyomozásban még senkit nem gyanúsított meg a Fővárosi Főügyészség, a vádhatóság egyelőre az iratokat tanulmányozza.

Biszku Béla ellen jobbikos képviselők tettek feljelentést a tavaly elfogadott, emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló törvény alapján. A jogszabály lehetővé teszi, hogy felelősségre lehessen vonni azokat, akik a Kádár-rendszer idején bizonyíthatóan bűncselekményeket követtek el, de politikai okból nem indítottak ellenük eljárást.

Biszku-ügy: meghosszabbították a nyomozást

Az ügyészség Biszku Bélával szemben március elején indította el a nyomozást több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított, emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása