Bírság mellé is járt a piros tojás + Videó

RÁ, 2012. április 7., szombat 20:05, frissítve: hétfő 11:35
42 gyorshajtót fogott egy nap alatt a rendőrség Csongrád megyében. A húsvéti ünnepek alatti razzián a szabályosan közlekedő sofőrök piros tojást kapnak a rendőröktől.

Szinte percenként állították le a külföldi gyorshajtókat Nagylak előtt. Néhány óra alatt 42 esetben intézkedtek a rendőrök. A helyszíni bírság a gyorshajtóknál átlagosan 30 ezer forint volt. A szabálytalankodók, amíg nem fizették ki a büntetést, nem folytathatták az útjukat.

– Tekintettel arra, hogy megyénk területén ilyenkor nagyobb számban haladnak át olyan járművek, kamionok, amelyek mögött már több száz, illetve több ezer kilométer van, ezért vizsgáljuk azt is hogy a vezető és pihenőidő arányát betartották-e – mondta a Hír TV-nek Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A húsvéti ünnepek alatt több az ittas vezető is. Ezt is kiemelten ellenőrzi a rendőrség. Minden igazoltatott sofőrnek meg kellett fújnia a szondát. A sofőrök egy része egyetért a fokozott ellenőrzéssel. A szabályosan közlekedők piros tojást kaptak. A húsvét miatt a rendőrök végül mindenkinek adtak ajándékot.

Ittas vezetőt most nem fogtak a rendőrök, gyorshajtót, illetve egyéb közlekedési szabálysértőt viszont igen. Aki részegen vezet, 300 ezer forintos büntetésre számíthat, de megbírságolják azt a kerékpárost is, aki ivott. A büntetés ebben az esetben akár 60 ezer forint is lehet.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés