Bíróságra is kerülhet, ha a liftben szállítja a kutyát + Videó

PR, 2012. április 29., 18:12
Kitiltották a liftekből a kutyákat Pécsett. Az alapszabály módosításával a kertvárosi tízemeletesekben csak szájkosárral és lépcsőn lehet szállítani a házi kedvenceket. A változtatásra azért volt szükség, mert többen arra panaszkodtak, hogy összepiszkítják a lifteket a kutyák. A szigorítás az összes, lifttel is ellátott kertvárosi tízemeletest érinti.

Egy pécsi panelházban majdnem minden negyedik lakásban tartanak kutyát. A többi lakó azonban nem ért egyet ezzel. Horváth Károlyné szerint meg kellene adóztatni azokat, akik panelban kutyát tartanak. Ők és a közös képviselők tettek panaszt a Kertvárosi Lakásfenntartó Szövetkezetnél. Arra hivatkoztak, hogy a kutyák bepiszkítják a liftet és balesetveszélyesek. Olyan is előfordult már, hogy a lift előtt várakozókat a megijedt állat fellökte. Ennek ellenére a kutyatartók tiltakoznak. Szerintük nemcsak a házi kedvenceket, hanem őket is érinti az új szabályozás.

Scheffer Józsefné azt mondta: a nyolcadikon laknak, „innen lemenni és feljönni, azért az nem gyerekjáték”. Az épületekbe azonban már kikerültek a tiltó táblák. Az előírást azonban sokan nem tartják be, mivel a szabályszegőkkel szemben egyelőre nem tudnak fellépni. Kertvéllesy László, a Kertváros Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke elmondta: „szankcionálni nem a mi feladatunk, szankcionálni a lakók fognak, mi megadtunk a jogi hátteret arra, hogy reklamálhat a tartónál”.

Akár a bíróságon is folytatódhat az ügy, ha a lakók bizonyítani tudják, hogy a kutyatulajdonos megszegte a szabályokat. Ha viszont nem változik a helyzet, a közgyűlés akár úgy is dönthet, hogy az egész épületből kitiltja a kutyákat.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés