2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Bíróság: Jogsértően zárták be a Népszabadságot

Hír TV

2017. november 13., hétfő 15:21, frissítve: hétfő 16:19

A munkavállalókat nem képviselte senki a bezárásról döntő felügyelőbizottságban.

Újabb bírósági ítélet mondta ki, hogy jogsértően működött a Mediaworks, amikor a Népszabadságot bezáratta. A Társaság a Szabadságjogokért Alapítvány által indított eljárásban a munkaügyi bíróság után most a cégbíróság is megállapította, hogy a cég átalakulása után az üzemi tanács csak egy új testület felállításával szűnhetett volna meg.

Ennek hiányában a munkavállalókat nem képviselte senki a bezárásról döntő felügyelőbizottságban. A 2016 októberében megszűnő lap kiadóját a Mészáros Lőrinchez köthető Opimus Press vásárolta fel.

Egy olyan felügyelőbizottsági ülésen született meg állítólag a döntés a Népszabadság bezárásáról, amelyik ebben nem jogszerűen ült össze, hiszen nem voltak jelen a munkavállalók képviselői. Van két bírósági döntésünk, miszerint jogszerűtlen volt a Népszabadság megszüntetése, és hát, így ennyi. Visszacsinálni ezt nem lehet, az újság már nem létezik, újságunk, az nincsen, de jogszerűtlen volt a megszüntetése a dolognak – mondta el Danó Anna, a Népszabadság volt munkatársa.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!