2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Bíróság előtt a molesztálással vádolt volt gyermekotthon-igazgató

Hír TV

2017. december 4., hétfő 16:08

Megkezdődött Székesfehérváron a bicskei gyermekotthon volt igazgatójának büntetőpere. A férfit azzal vádolják, hogy több mint 20 év alatt 10 kiskorú fiút molesztált. A sajtó csak a vádirat ismertetésén vehetett részt.

„Kép- és hangfelvétel rögzítéséhez nem járulok hozzá” – ennyit közölt csak a sajtóval a tárgyalóterembe vezetett vádlott, akinek ügyvédje el akarta érni, hogy a nyilvánosság teljes kizárásával tárgyalják az ügyet.

„A vád tekintetében is, tehát a vádismertetés tekintetében is zárja ki a tisztelt bíróság a nyilvánosságot. Ebben is pont ugyanolyan szenzitív adatok, tények fordulhatnak elő, amelyek akár a sértettek kímélete érdekében megkívánhatja ezt” – fogalmazott a tárgyalóban Szmulai István ügyvéd.

A bíró végül csak a vádismertetés első néhány percének rögzítését engedélyezte.

V. János 1990-től volt vezetője és egyben kinevezett gyámja a bicskei gyermekotthonban élő kiskorú gyerekeknek. Az intézményben élő férfi a vádirat szerint az egyik fiút közvetlenül az után kezdte el molesztálni, hogy közölte vele az anyja halálhírét.

„Az elsőrendű vádlott a 11. életévét még be nem töltött sértett gyászát és megilletődöttségét kihasználva úgy tett, mintha vigasztalná, ehelyett azonban szexuális cselekményt végzett vele. Odament hozzá átölelte, majd benyúlva a sértett pólójába: előbb a meztelen hátát simogatta, majd benyúlt a sértett nadrágjába és a sértett fenekét simogatta és megfogdosta” – ismertette Sike Alexandra ügyész.

Az ügyészség szerint a férfi az intézmény 10 lakóját vette rá szexuális cselekményekre, cserébe pénzt, élelmiszert és cigarettát adott nekik. Az ügy másodrendű vádlottja K. Béla, aki gyermek- és ifjúságvédelmi asszisztensként 7 hónapot dolgozott az intézményben, ezalatt 4 kiskorú fiút molesztált. Az ügyész mindkettőjük esetében letöltendő szabadságvesztést, valamint közügyektől és foglalkozástól való eltiltást kért.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!