2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Bíróság elé állt a gyilkos ápoló

2015. október 13., kedd 15:55

Ma állt bíróság elé az a szociális gondozó, akit azzal vádol az ügyészség, hogy tavaly nyáron bocskaikerti otthonában megölt egy 81 éves asszonyt. A vádirat szerint az ápolónő súlyos pénzügyi zavarba került, ezért végzett a rendezett anyagi körülmények között élő idős asszonnyal. A 45 éves vádlott tagadja a bűncselekmény elkövetését.

A gyilkosság tavaly júniusban történt. A rendőrök sokáig helyszíneltek a 81 éves asszony házánál. A bűncselekmény elkövetésével egy 45 éves nőt vádolnak, aki szociális ápolóként dolgozott a településen. A Debreceni Törvényszéken tagadta az emberölést. „Hiszek Istenben, Jézus Krisztusban, és mivel tudom, hogy él Isten, semmi olyat nem tennék, amivel magamra haragítanám!” – mondta.

Az ügyészség szerint a vádlott súlyos anyagi gondokkal küszködött, alacsony fizetéséből nem tudta eltartani három gyermekét, akiket férje halála óta egyedül nevelt. Idős áldozatához rabolni indult, hogy rendezze adósságait. Azzal az ürüggyel jutott be a 81 éves asszonyhoz, hogy bérbe vegye a betonkeverőjét. „A sértett által viselt, egy vastagabb és egy vékonyabb arany nyaklánc, valamint egy pár fülbevaló megszerzése érdekében a vádlott elhatározta, hogy a sértett életét kioltja” – mondta Oroszné Szabó Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség ügyésze.

Az ügyész nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel a bűncselekmény elhárítására, idős kora miatt csak korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberöléssel vádolja a gondozónőt. A tettes a megszerzett pénzből, ékszerekből tartozásainak egy részét megadta. A tárgyaláson elhangzott, hogy a vádlott ellen ékszerlopásért egy másik büntetőeljárás is indult.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!