2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Bíró László indulását bírálta Hadházy Ákos

Kevés a bocsánatkérés, és ha az EU-s pénzekkel való ügyeskedést bocsánatos bűnnek gondolják, még rosszabbak lesznek az esélyek 2022-ben - így reagált Hadházy Ákos arra, hogy Bíró László elindul az ellenzéki előválasztáson. Jakab Péter a Telex-nek beszélt arról, hogy biztosan megméretteti magát az antiszemita botrányairól elhíresült Bíró László.

  • Bíró László indulását bírálta Hadházy Ákos

Bíró László korábbi alkalmazottai közül többen azt állították a HírTV-nek, hogy a politikus nem fizette ki őket. De nem ez volt az egyetlen botránya a Jobbikos politikusnak. Bíró az izraeli turistákat tetűcsúszdásoknak, Budapestet pedig Judapestnek nevezte.

Bíró László győzelme esetén nem csak rasszista, hanem súlyosan korrupt ember került volna be a parlamentbe

- jelentette ki Hadházy Ákos az elbukott voksolás után közösségi oldalán. Hadházy Ákos hozzátette: a sajtó ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódott az ügyről és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartja.

A jobbikos politikusról ugyanis az is kiderült:

a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet az ő vezetése alatt ötvenmillió forintos vissza nem térítendő uniós támogatás kapott. Hadházy állítása szerint ezt az összeget Bíró magára költötte.

Bíró László pedig a botrányok ellenére biztosan megméretteti magát az ellenzéki előválasztáson - ezt maga a Jobbik elnöke erősítette meg a Telex-nek adott interjúban. Jakab Péter azt mondta:Bíró korábban már bocsánatot kért, és kijelentései ellenére is támogatják a politikust.

Szerintem hiába a bocsánatkérés, így is sokat rontanak az esélyeken az ilyen jelöltek

- a bejelentést Hadházy Ákos sem hagyta szó nélkül közösségi oldalán. A független képviselő azt írta, a bocsánatkérés a politikába szép dolog, de a következmények levonása nélkül üres gesztus. Hadházy úgy fogalmazott: ráadásul, ha csak a zsidózás és az egyéb vállalhatatlan megszólalások miatt kérnek elnézést, az Európai Uniós pénzekkel való ügyeskedést pedig bocsánatos bűnnek gondolják, még rosszabbak lesznek az esélyek. Hozzátette: biztos benne, hogy ha mégis indulnak Bíróhoz hasonló jelöltek az előválasztáson, lesznek velük szemben kifejezetten alkalmas és rátermett emberek.

A baloldali pártok nemrég azonban abban állapodtak meg, hogy minden, az előválasztáson induló politikusnak alá kell írnia egy feddhetetlenségi nyilatkozatot. Ennek értelmében az a politikus mérettetheti meg magát, aki többek között eddigi munkája során a magyar és az uniós adófizetőket nem károsította meg, és a rájuk bízott állami, önkormányzati, uniós forrásokkal felelősen gazdálkodott.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!