2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Bíró László esetében hallgatott, Demeter Szilárd ellen hangosan tiltakozik az ellenzék

Egyre inkább egyértelmű a kettős mérce a baloldalon a kormány szerint. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Demeter Szilárd lemondását követelők közül többeket is megkérdeztünk arról, hogy annak idején miért nem tiltakoztak a zsidózó bíró László, vagy a Hitlert éltető László Imre kijelentései miatt, de mindannyian elhárították a megkeresést.

  • Bíró László esetében hallgatott, Demeter Szilárd ellen hangosan tiltakozik az ellenzék

Már másnap visszavonta a szombaton, az Origón megjelent írását a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, amelyben Európát Soros György gázkamrájának, a milliárdost pedig liberális Führernek nevezte. Demeter Szilárd végül a Facebook-oldalát is törölte. Ennek ellenére mégis támadják az ellenzéki pártok. Bajnai Gordon, a főpolgármester, a DK is a lemondását követeli. Holott a Gyurcsány-párti Újbuda DK-s polgármestere László Imre nem is olyan régen még Hitlert éltette az egyik testületi ülésen.

A Jobbik jelenlegi elnöke pedig a zsidókat kifigurázó viccen nevetett egy miskolci rendezvényen még 2010-ben.

Akkor Pörzse Sándor gúnyosan azt mondta, hogy a Rosensteinek nem vehetik el a magyarok helyét. Később Jakab azt is számon kérte, hogy a zsidó elítéltek miért kaphatnak kóser ételt a börtönben.

Gyöngyösi Márton pedig néhány éve pedig a parlamentben sürgette a zsidók listázását.

A zsidók listázása viszont másfél éve már nem jelentett gondot Karácsony Gergelynek. Ahogy a zsidózó Bíró Lászlót is támogatta az október 11-i borsodi időközi országgyűlési választáson.

Rajtuk kívül nyílt levélben követelik többen Demeter távozását. A petíciót aláírta például Falus Ferenc, Göncz Kinga, Donáth László, Majtényi László is. Megpróbáltuk utolérni őket, hogy Bíró László zsidózása, vagy László Imre hitlerezős kijelentése után miért nem indítottak hasonló petíciót, de hárítottak.

Elértük Donáth Lászlót is, de ő is hárított.

A Jobbik is úgy követeli Demeter távozását, mintha mi sem történt volna és a zsidózó megnyilvánulásaik meg sem történtek volna.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a Jobbiknak egyetlen célja van: felkerülni a soros által finanszírozott Gyurcsány-listára.

Önök ezeket a szavakat használják, de látszódik az ön felszólalásából is, hogy önnek ezek a szavak nem jelentenek semmit, önöknek ezek a szavak nem más, mint valami plecsni, amit kitűzhetnek, és valójában önnek és önöknek egyetlen egy célja van, felkerülni a Soros által finanszírozott Gyurcsány listára

– mondta Schanda Tamás államtitkár a parlamentben.

Közben személyes adattal való visszaélés miatt feljelentést tett a rendőrségen Tényi István, aki a Magyar Nemzetben megjelent cikkre hivatkozik, amely szerint egy Demeter Szilárdnak tulajdonított hamisított levél került a világhálóra. A főigazgató viszont a lapnak elmondta, hogy ezt nem ő írta. Ezt bizonyítja az is, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum belső levelezésében nem használnak fejlécet.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!