2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Bíró: A krétahiány nem az intézmények hibája

2016. április 27., szerda 11:50

Egy jól működő közoktatási rendszerben nem történhet meg, hogy az iskolák beszerzési nehézségekkel küzdenek – ezt a Nemzeti Pedagógus Kar delegáltja mondta a győri igazgatói konferencián.

Bíró Gábor szerint a krétahiány nem az intézmények hibájából, hanem a Klik strukturális problémái miatt fordulhatott elő.

„Az iskolaigazgató a felmerülő beszerzési problémáira azonnal választ adva tudjon kincstári kártyáról pénzt levenni, vagy kincstári kártyával fizetni. Szóba került ez a megoldás is, már csak azért is, mert a jelenlegi Klik SZMSZ-ében kezdettől foga benne volt ez a gondolat, hogy legyen ilyen kincstári kártya. Így lehet áthidalni a mindennapos problémákat, és ez elmaradt az elmúlt három évben, most valószínű hogy megkerülhetetlenül elő fog jönni” – mondta a Nemzeti Pedagógus Kar delegáltja.

MSZP-s nem a 2010 előtti állapotokra

Az MSZP nem akarja a 2010 előtti állapotok visszaállítását a közoktatásban, de annak központosítását elhibázottnak tartja – fogalmazott Hiller István volt oktatási miniszter, Magyarország élőben című műsorunkban.

Az Országgyűlés szocialista alelnöke megerősítette korábbi, a baloldalon egyébként botrányt keltő álláspontját, mely szerint nem támogatja a menekültek kötelező kvóták szerinti elosztását.

„– Azt nem szeretem, amikor egy valóban létező nemzetközi konfliktusból bármelyik kormány vagy bármelyik párt kimondottan pártpolitikai céllal riogatós népszavazást szervez, tehát ne várja el senki tőlem, hogy azt a népszavazási ívet aláírjam
– Akkor a népszavazástól elszakadva támogatna egy kötelező kvótát?
– Hogyha az Európai Bizottság világossá teszi, amit még idáig nem tett világossá, hogy ez alatt mit ért, akkor kérem, kérdezzen meg, de úgy általában nem” – hangsúlyozta Hiller István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!