2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Betonba önthette áldozatát a fideszes képviselő

2016. február 13., szombat 18:43, frissítve: hétfő 08:24

Betonba öntve találták meg annak a dunaföldvári vállalkozónak a holttestét, akit a gyanú szerint egy fideszes képviselő ölhetett meg – az erről szóló sajtóhíreket a rendőrség sem cáfolta, igaz, meg sem erősítette. A gyanúsított Gál Rolandnak állítólag többmilliós tartozása volt. Párttagságát pénteken felfüggesztették.

Még péntek este is talicskával hordták ki a törmeléket az egyik dunaújvárosi családi házból. A helyiek úgy tudják, a pincét bontották, ahol az eltűnt vállalkozó holttestét kereste a rendőrség. A házban egy idős asszony él, aki a szomszéd szerint rokona lehet a gyilkossággal gyanúsított Gál Rolandnak. „Juci néni, aki nyolcvan-egynéhány éves. Az ő becsületes neve Gál …né Juci néni. A férje már, ki tudja, mikor, meghalt. Tehát innen a Gál név. Azt, hogy Gál Rolanddal milyen rokoni kapcsolata van, nem tudom, de gondolom, nem véletlen a névegyezés.”

Még szombaton is ott voltak a rendőrök a háznál, de már nem bontották a pincét. Sajtóhírek szerint bebetonozva találták meg az eltűnt dunaföldvári vállalkozó holttestét. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta. „Annyit tudok elmondani az üggyel kapcsolatban jelenleg a nyomozás érdekeire való tekintettel, amennyit két nappal ezelőtt kiadtunk a rendőrség honlapján. Ahogy lesznek bővebb információink, természetesen soron kívül tájékoztatjuk a sajtó képviselőit.”

Molnár Antal 2013-ban tűnt el, a vállalkozót akkor az egyik internetes közösségi oldalon is kereste testvére, de most nem akart nyilatkozni.

Az Index szerint a gyilkossággal gyanúsított fideszes politikusnak tartozásai voltak. Gál Roland a dunaújvárosi csatornázási műveknél dolgozik, főnökének is adósa maradt. A helyi jobbikos képviselő szerint ez az ügy már bíróság elé is került. „Tudomásunk szerint csütörtök délután meg kellett volna jelennie egy dunaújvárosi bírósági tárgyaláson, amely ügy arról szólt, hogy a főnökének tartozik 16 millió forinttal, amelyet az kér vissza. Ez már második-harmadik tárgyalása volt az ügynek” – nyilatkozta Pintér Tamás jobbikos önkormányzati képviselő.

Gál Rolandot, aki jelenleg az önkormányzat közbiztonsági tanácsnoka, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!