„Betelt a pohár”, elegük van a Négy Mancsból + Videó

BL, 2011. december 14., szerda 20:05, frissítve: szerda 20:05
Feljelentette a Gazdasági Versenyhivatalnál a Négy Mancs Alapítványt a Baromfi Termék Tanács (BTT).

A szervezet versenyfelügyeleti eljárást kér. A terméktanács beadványában sérelmezi, hogy az alapítvány évek óta valótlan tartalmú cikkeket közöl, amelyekkel lejáratja a baromfiágazatot, kárt okozva a magyar termelőknek. A Négy Mancs a magyar libatömést támadó kampánya után nemrég a hazai tojáságazatot vette célba, a tojótyúkok január elsejei kötelező ketreccseréje miatt.


A magyarországi baromfi-ágazati szereplőknél „betelt a pohár a Négy Mancs jelentős gazdasági károkat okozó, szakmaiatlan működése miatt, amely teljes mértékben ellentétes alapítványi minősítésével is” – hangsúlyozza a terméktanács.

A BTT reméli, hogy mostani bejelentése nyomán akár európai uniós szintű versenyfelügyeleti eljárás is kezdődhet a bécsi központú alapítvánnyal szemben – derül ki a közleményből. „Bár a Négy Mancs névlegesen állatvédelmi-állatjóléti célok megvalósítására törekszik, valójában lobbista-lejárató kampányokat folytat” – vélekedik GVH-beadványában a BTT.

A terméktanács szerint az alapítvány azzal a céllal működik, hogy a magyar termelőket a kül- és a belpiacokon ellehetetlenítse, a kiváló minőségű magyar baromfitermékek értékét csökkentse és a nemzetközi versenyben a magyar termelőknek versenyhátrányt okozzon.

Forrás: Hír TV, MTI
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása