2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Beteljesült jóslat - a brüsszelitáknak mindent is lehet + videó

  • Beteljesült jóslat - a brüsszelitáknak mindent is lehet + videó

Molnár Tamás magyar származású, az Egyesült Államokban élt történész-filozófus 1990-ben írta meg az Európa zárójelben című munkáját. Ebben a következőkről értekezik: azt mondja Molnár Tamás, félő, hogy a brüsszeli bürokrácia magához fog ragadni minden hatalmat, minden kezdeményezést, minden olyan országot, amelyik rátalál a saját modelljére, amelyik szuverén, azt különböző büntetésesekkel és szankciókkal el fogja lehetetleníteni, ugyanis a brüsszeli bürokrácia célja egy egységes, színtelen, szagtalan Európa létrehozása mindenféle nemzeti érdek és nemzeti sajátosság nélkül.

25 évvel ezelőtt íródtak ezek a sorok, és ma 25 év elteltével ennek a kellős közepében járunk. És ezzel a folyamattal egy időben kezdhetjük tanulni azt is, mit is jelent az új demokrácia. Az új demokrácia azt jelenti, hogy ha egy szuverén, saját modelljét követő független, ne adj' Isten jobboldali kormány van hatalmon, akkor a brüsszeli bürokrácia azonnal rásüti, autokrata, diktatórikus és a minden egyéb jelzőket. És ahogy Molnár Tamás 25 évvel ezelőtt megjósolta, jönnek a szankciók, a pénzmegvonások, jön a hisztéria. Ha ilyen módon netán sikerül leváltani a nemzeti kormányt, a nemzeti érdeket képviselő kormányt, és jön egy új kormányzat, amely mindenben megfelel a brüsszeli demokrácia elvárásainak, akkor azonnal automatikusan az adott országban kitör a demokrácia és helyre áll a jogállam. És a jogállam helyreállítását, illetve a demokrácia kitörését azt onnan lehet észrevenni, hogy az új Brüsszelnek megfelelő kormány azonnal zárójelbe teszi mind a jogállamot, mind a demokráciát, mind az alkotmányosságot. Ezt csinálta Pedro Sánchez Spanyolországban, aki alkotmányellenesen lépett koalícióra a katalán függetlenség pártjaival - ez Spanyolországban alkotmányellenes - , és a választási kampányban Sánchez számos alkalommal megígérte és kijelentette, hogy ilyet soha nem fog tenni. De mert csak így tudott hatalmon maradni, természetesen megtette. Következmény: semmi. Nézzük Lengyelországot. Donald Tuskék igazi brüsszelita hazaáruló gazemberek. Tökéletesen felrúgta és zárójelbe tette a lengyel alkotmányosságot és jogállamot. Rendőri erőszakkal és verőemberekkel foglalta el a lengyel közszolgálati televíziót, rádiót és távirati irodát, majd a köztársasági elnöki hivatalban tartóztattak le és vittek el bilincsben egy volt belügyminisztert és annak helyettesét, akik mind a mai napig az ellenzékbe szorult PiS parlamenti képviselői. Brüsszel hallgat és együttérzően vigyorog. Mert hogy ha baloldali brüsszelita kormány van, akkor ezt is lehet. Akkor bármit lehet. Ez volna az új demokrácia. Ezt kellene nekünk megtanulnunk. Én viszont javaslom, hogy ne tanuljuk meg soha, és soha ne engedjük, hogy ez nálunk is megtörténhessék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Szemben az erőszakkal

Bayer Zsolt: Szemben az erőszakkal

Jöjjön mindenki június elsején, mert ha valamikor, hát most nem pusztán a kormány mellett kell kiállnunk, hanem az életünk mellett – írja Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében, amelyet változtatások nélkül közlünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Orbán Viktor nem mond igazat, nem igaz, hogy baloldali aktivista lőtt Ficóra […] a merénylőt sokkal inkább nacionalistának, jobboldalinak lehetne nevezni – bizonygatta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán, ezzel igyekezett elhatárolni a saját politikai szekértáborától a szlovák kormányfőre fegyverrel támadó férfit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!