2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Bestiális kegyetlenséggel végzett nagyszüleivel

2017. március 17., péntek 15:53, frissítve: péntek 15:59

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélete a Debreceni Törvényszék az a férfit, aki brutális kegyetlenséggel végzett nagyszüleivel, miután nem adtak pénzt neki. A gyilkosság 2015 tavaszán Hosszúpályiban történt. Az unoka húsvágó bárddal gyilkolta meg nagyszüleit. A bíróság döntése szerint a vádlott legkorábban harmincöt év múlva szabadulhat. Az ítélet nem jogerős.

Nagyszülei hosszúpályi házába ment be 2015 áprilisában húsvágó bárddal a huszonhét éves unoka. Előre kitervelte, mit tesz, ha nem kap pénzt tőlük. Miután nagyanyja visszautasította, mindkettőjüket megölte, összesen negyven csapással, ezt követően még egy késsel is többször nyakon szúrta őket. 126 ezer forintot és néhány ékszert vitt el. A szomszédok csak a nagyszülők lányától tudták meg, mi történt, akik másnap találták meg az áldozatokat.

Vezetőszáron hozták az ítélethirdetésre az áldozatok unokáját. Néhány nap alatt elfogta a rendőrség, azóta előzetesben van. Először tagadta, de aztán beismerte a gyilkosságokat.

A bíróság végül halmazati büntetésül életfogytig tartó szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. A Debreceni Törvényszék döntése értelmében a vádlott legkorábban harmincöt év múlva szabadulhat. A büntetést fegyházban kell letöltenie.

Az indoklás szerint a gyilkosságot különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból követte el. Ráadásul idős, védekezésre képtelen embereket ölt meg. „A bíróság megítélése szerint a vádlott – az elkövetés eszközére, az erőbehatások nagyságára, a végrehajtás kitartó voltára figyelemmel – az idős sértettek életének kioltását rendkívüli embertelenséggel, brutális módon hajtotta végre” – emelte ki Lányi Csaba bíró.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész, az ügyvéd és a vádlott is három nap gondolkodási időt kért. Az újabb döntésig a vádlott továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!