2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Beperelték Mészáros Lőrinc cégét

,

2017. május 12., péntek 10:06, frissítve: vasárnap 11:31

A kisrészvényesek több törvénysértést találtak az Opimus május eleji közgyűlésén, ahol egyébként bekerült az anyavállalat vezetésébe a felcsúti polgármester két lánya is.

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége azt kifogásolja, hogy hiába volt valakinek Opimus-papírja, csak úgy lehetett jelen, ha ezt napokkal korábban jelezte.

Azt egyébként, hogy ez jogsértő, már korábban jelezték a társaságnak, ám még választ sem kaptak.

Dióslaki Gábor TEBÉSZ-elnök szerint az eljárási szabálytalanságok miatt az összes itt született határozat érvénytelen, ezért megismételtetnék az egész közgyűlést, és bírósághoz fordultak.

„Az, hogy nem engednek be egy részvényest a közgyűlésre, nyilván azt is jelenti, hogy nem kívántak olyan érdeklődőket beengedni, akik kvázi bezavarhatnak a nyugodt működésükbe, vagy a nyugodt tevékenységükbe. Ezek nagyon súlyos problémák, és a TEBÉSZ azért lépett fel ezek ellen, mert ezeket a trükköket, amik nyilvánvaló törvénysértők, egyszerűen nem lehet szó nélkül hagyni. Ezt már az elején meg kell fogni, hogy ez a társaság, hogyha tényleg komolyan gondolják a tulajdonosok, hogy nyilvános részvénytársaságként akarnak működni, akkor igenis, be kell tartaniuk a jogszabályokat” – nyilatkozta Dióslaki Gábor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!